В університеті стартував VІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

На початку жовтня у фойє Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулось урочисте відкриття VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка «Не згубіть Україну свою», яке підготувала кафедра філології та перекладу (зав. кафедри – проф. Когут О. В.)  Інституту гуманітарної підготовки та державного управління університету (директор – проф. Дзвінчук Д. І.). Конкурс традиційно проходить щороку відповідно до Указу Президента України від 30.09.2010 №928 і згідно з Положенням - у три етапи.  Мета конкурсу – вшанування творчої спадщини великого генія українського народу, виховання поваги до українських мовних традицій, підвищення рівня мовної освіти студентів.

Розпочала урочистості вступним словом викладач кафедри філології та перекладу, доц. Якібчук М. В. Присутнім запропонували поміркувати над актуальністю творчості Тараса Шевченка для сьогодення. До проведення заходу залучили студентів спеціальності "Менеджмент" ІФНТУНГ (групи МН-16, МО-15, МО-14), які декламували поезії Т. Г. Шевченка та про  нього. Свої поезії читав голова Івано-Франківського осередку НТШ, завідувач кафедри математики ІФНТУНГ, проф. Мойсишин В. М. Музичне фонове оформлення відкриття доповнювали пісні у виконанні студентів. Допомагав у підготовці заходу Центр культури і дозвілля студентів університету.  Літературно-музична композиція зібрала чимало охочих. Захід завершився символічно Шевченковим «Заповітом». Від імені глядачів організаторам та виконавцям щиро подякував доцент кафедри історії та політології Макаровський І. П.

Університетський сайт інформуватиме про етапи конкурсу, в яких братимуть участь студенти ІФНТУНГ.

 

Інформація оновлюється.

Українська