Візит Надзвичайного та Повноважного Посола Республіки Хорватія

    12 листопада, в ході робочого візиту на Прикарпаття, університет відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевіч, який мав зустріч з делегацією нашого університету, до складу якої входили ректор, професор Крижанівський Є. І., проректор з науково-педагогічної роботи, професор Мандрик О. М., проректор з наукової роботи, професор Карпаш О. М. та завідувач відділу міжнародних зв’язків, к.т.н., доцент Воронич А. Р.

    Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія ознайомився з освітньою та міжнародною діяльністю університету, основними напрямками його наукових досліджень. Зокрема були докладно презентовані програми енергозбереження, енергоефективності та технологія транспортування стисненого газу (CNG), яка розроблена та запатентована університетом для дешевого морського транспортування енергоносія в стисненому газоподібному вигляд і має ряд переваг порівняно з технологією транспортування скрапленого газу (LNG). Ця технологія особливо зацікавила Посла, оскільки Хорватія розвиває у себе проект транспортування скрапленого газу (LNG). Також Посол відвідав геологічний музей університету, де ознайомився з його мінералогічною колекцією, об’єктом, що є національним науковим надбанням та залишив запис в книзі відгуків музею.

    Надзвичайний та Поважний Посол зацікавлений в налагодженні взаємовигідних горизонтальних зв'язків університетів Хорватії з нашим ВНЗ та передасть отриману корисну інформацію в міністерство освіти Хорватії для практичного застосування.

Українська