Відбулась перша робоча зустріч партнерів проєкту NET4SENERGY

29 жовтня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулась перша робоча зустріч партнерів проєкту «Транскордонна мережа енергетично сталих університетів» (Cross-border Network of Energy Sustainable Universities (NET4SENERGY), який розпочався 1 жовтня цього року та фінансується в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна (HUSKROUA) 2014-2020.

У зустрічі взяли участь представники партнерських організацій проєкту – головного бенефіціара ІФНТУНГ, Технічного університету в Кошице (Словаччина), Університету Мішкольца (Угорщина), Північного університетського центру в Байа-Маре Технічного університету Клуж-Напока (Румунія).

На обговоренні першим присутніх привітав проректор з науково-педагогічної роботи, координатор проєкту Максим Карпаш: «Діяльність, спрямована на подолання негативних наслідків зміни клімату, сьогодні на часі, як ніколи. І кому, як не університетам, першими робити кроки в цьому напрямі. Саме ми, науковці й освітяни, маємо обґрунтувати та довести важливість збереження енергії та природних ресурсів на шляху протидії зміни клімату. Сподіваюсь, завдяки співпраці між нашими університетами ми досягнемо поставленої мети».

Після вітального слова та знайомства координатор проєкту презентував учасникам його зміст, кількісні показники та показники успішності виконання. Партнери обговорили також низку нагальних питань, які стосуються впровадження проєкту, зокрема: планування виконання проєкту, фінансові та технічні особливості реалізації спільних заходів проєкту, питання звітності та видимості.

Загалом тривалість проєкту «Транскордонна мережа енергетично сталих університетів» розрахована на 2 роки – 01.10.2019/ 30.09.2021. Основна мета полягає у підвищенні ефективності роботи основних університетів у межах транскордонного регіону HUSKROUA задля подолання негативних наслідків зміни клімату завдяки енергоефективності. Робота буде зосереджена на забезпечення сталого розвитку територій через поглиблення співпраці, підтримку дій та обмін ідеями, які сприяють досягненню цілі. Всі чотири країни-учасниці програми зацікавлені в пошуку нових можливостей для тіснішого співробітництва, в тому числі, і в сфері вищої освіти, партнерства муніципалітетів тощо.

Нагадаємо, що загальний бюджет на чотирьох партнерів - 326 448,04 €, з них: 293 803, 23 € - внесок Європейського Союзу, 18 282, 96 € - внесок партнерів, 112 151, 14 € - бюджет для університету.

Детальніше про проєкт NET4SENERGY


Українська