Все найкраще для майбутніх студентів!

Все найкраще для майбутніх студентів – один із основних принципів діяльності Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. За ініціативи першого проректора, проф. О. М. Мандрика, протягом тижня, у дні, коли одинадцятикласники складають ЗНО, а інші учні вихідні, в ІФНТУНГ організували інформаційні дні, мета яких – допомогти майбутнім випускникам шкіл зорієнтуватись в широкому спектрі спеціальностей, знайти себе в професійному плані, надати рекомендації щодо успішного складання ЗНО, а також, активізувати молодь на опанування професій, які мають попит на ринку праці. Так, 21 та 23 травня приміщення науково-технічної бібліотеки ІФНТУНГ перетворилось на навчально-інформаційний «вулик» за участю десятикласників Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 24, Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 25, Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3, Угринівського НВК, викладачів університету, директорів і заступників інститутів.

Привітав учнів в стінах ІФНТУНГ перший проректор О. М. Мандрик, який здійснив короткий екскурс в історію університету, а також детально розповів учням про процес навчання в університеті, можливості, які відкриваються перед студентами ІФНТУНГ. Проректор відзначив, що наш університет має сучасну матеріально-технічну базу, яка вдосконалюється з кожним роком та створює комфортні умови для навчання й розвитку студентів. За сприяння та підтримки вітчизняних й іноземних галузевих компаній в університеті відкрито низку високотехнологічних лабораторій нових поколінь. Крім того, Олег Миколайович наголосив, що студенти ІФНТУНГ мають можливість навчатися у Краківській гірничо-металургійній академії ім. С. Сташиця (Польща) й отримати диплом магістра європейського взірця, проходити виробничі практики і стажування у навчальних закладах Німеччини, Чехії, Польщі, Угорщини, Канади, Туреччини, Греції та інших країн світу. Ще однією перевагою навчання в ІФНТУНГ є те, що в нашому ЗВО впроваджено дуальну форму навчання. Зараз роботодавці хочуть молодих і висококваліфікованих фахівців, але з великим досвідом. В ІФНТУНГ розуміють цю тенденцію сучасного ринку праці, тому активно залучають бізнес до підготовки кадрів. Так, в рамках дуальної освіти, університет відповідає за теоретичну частину, а підприємство - за стажування, студенти теж зацікавлені, адже вони можуть вчитись на денній формі навчання і працювати за спеціальністю одночасно.

Учні також мали прекрасну нагоду дізнатись актуальну для них інформацію – про умови вступу в заклади вищої освіти України, з якою їх ознайомив заступник відповідального секретаря приймальної комісії, доц. А. Р. Юрич. Приємним сюрпризом став розіграш сувенірної продукції, яку отримали 20 учнів.

Окрім того, в приміщенні НТБ ІФНТУНГ для гостей організували справжнє «містечко професій». Тут вони мали можливість поспілкуватись з директорами інститутів, викладачами, представниками приймальної комісії та студентами, отримати вичерпні відповіді на свої питання, озброїтись інформацією про різні спеціальності, а дехто – стати на крок ближче до омріяної професії.

Після інформаційної частини заходу, для учнів провели цікаву екскурсію університетом, надсучасними лабораторіями в яких створено всі умови, щоб студенти могли здобувати необхідні знання і бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці, геологічним музеєм, Науковим містечком "Нова Енергія", Спорткомплексом ім. Гемби А. П. 

 

Українська