Випускники ПВІГ стартували до українських ЗВО

40 слухачів підготовчого відділення для іноземних громадян  (ПВІГ) Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу нещодавно успішно завершили навчання та отримали сертифікат, який  дає їм можливість вступати до будь-якого закладу вищої освіти України.

Сьогодні справедливо можна говорити про великі життєві здобутки та неоціненний досвід випускників. Молодь, яка приїхала в Україну з 15 країн та різних континентів (Камерун, Нігерія, Єгипет, Гана, Пакистан, Ангола, Йорданія, Еквадор, Лівія, Індія, Марокко, Ірак, Судан, з Перу та Мальдівів – вперше), виявилась завзятою, сміливою та надзвичайно вмотивованою. Адже здобувати освіту в Україні – це вдала інвестиція в кар’єру. І якщо надалі вони вивчатимуть безпосередньо свій омріяний фах, то на підготовчому відділенні їх вчили чи то ходити, чи то плавати, тобто, української мови та країнознавства. І долати мовний бар’єр виявилось доволі складно, але можливо. До цього максимум зусиль доклали викладачі ПВІГ. На їхнє стійке переконання, лише аудиторними заняттями, а останній семестр – ще й онлайн, вивчення мови не обмежується. Тож упродовж всього періоду навчання ( а це – від трьох до десяти місяців) іноземні студенти пізнавали історію та народні традиції держави, яка стане мінімум на 5 років їхньою другою батьківщиною, їздили на екскурсії, знайомились з українською школою і робили ще багато, багато цікавого.

Плідному навчанню сприяла й дружня атмосфера, що склалась у викладацько-студентському середовищі. Наставники відзначали також працьовитість, згуртованість та цілеспрямованість усіх груп слухачів та групи з Еквадору, зокрема. На своїх засіданнях часто можна було почути такі собі думки вголос: «Еквадорці – дуже згуртовані та наполегливі. Вони підтримують один одного, допомагають один одному. Здібні і працьовиті».

Проте, варто зазначити, що таких дифірамбів заслужили усі 40 випускників. Тридцять слухачів завершили повний курс підготовки (українська мова, країнознавство, математика, хімія, плюс фізика й креслення – для інженерних напрямів або біологія – для природничих). 10 осіб успішно завершили курс підготовки з української мови як іноземної. Без сумніву, що це – перші вагомі, але не останні їхні перемоги!

Уся університетська спільнота разом з викладачами ПВІГ вітають випускників з успішним завершенням навчання та бажають їм щасливої життєвої та професійної долі!

До Вашої уваги також креативне привітання від викладачів підготовчого відділення для іноземних громадян:

та відео: 

 

Українська