Викладачі кафедри фінансів ІнЕУ взяли участь у семінарі НБУ в Києві

Навчальний семінар, який проводився Національним банком України 19-20 квітня 2017 року в Києві, відвідали директор ІнЕУ, професор кафедри фінансів, д.е.н. Ліліана Гораль та доцент кафедри фінансів, к.е.н. Лілія Маринчак. 

Семінар проводився з ініціативи та на запрошення Національного банку України для викладачів вищих навчальних закладів з метою висвітлення останніх тенденцій у банківському секторі та  перспектив запровадження нових інструментів банківського нагляду та регулювання.

У семінарі взяли участь 53 учасники з провідних вузів України, що дало прекрасну можливість спілкування та обміну досвідом викладання банківських дисциплін. Проблеми, що висвітлювались в ході семінару, значною мірою стосувалися поточних тенденцій та нещодавніх реформ у банківському секторі України, застосування нових вимог та впровадження практичних рекомендацій в контексті трансформації вітчизняної банківської системи та руху до європейських і світових стандартів.

Семінар організовано Департаментом фінансової стабільності НБУ, а тренерами  на ньому виступили провідні фахівці, що очолюють Департаменти ліцензування (Олександр Бевз), фінансової стабільності (Віталій Ваврищук), управління ризиками (Ігор Будник), звітності і статистики (Юрій Половньов). Також доповідь презентував Вахе Варданян, старший експерт Світового банку та Володимир Лавренчук, Голова Правління Райффайзен Банку Аваль, член Правління Європейської Бізнес Асоціації.

Під час проведення екскурсії в НБУ учасники семінару також мали нагоду зустрітися з першим заступником Голови Правління НБУ, який зараз виконує обов’язки Голови, Яковом Смолієм.

Загалом семінар виявився надзвичайно цікавим і корисним заходом, який дав змогу підвищити фаховий рівень та обмінятися досвідом, а також запросити провідних банкірів прочитати лекції студентам ІнЕУ, оскільки головною метою семінару було донести до майбутніх фахівців банківської справи необхідність і важливість сучасних реформ, мотивувати в студентів бажання ставити перед собою високі цілі і наполегливо працювати над їхнім втіленням. 

Українська