Вивчення досвіду Польщі у використанні альтернативних джерел енергії

16 жовтня 2014 року в польському містечку Полєшніца пройшов міжнародний науковий семінар на тему «Енергетична ефективність міст на прикладі Палєшніца». Для участі в семінарі були запрошені представники із Івано-Франківської області: в. о. директора інституту нафтогазової інженерії ІФНТУНГ Олег Витязь та міський голова міста Долина Івано-Франківської області Володимир Гаразд. Організаторами семінару виступили Малопольське воєводство та  Краківська гірничо-металургійна академія імені Станіслава Сташица (Польща).

На семінарі розглядалися питання використання відновлювальних джерел енергії в системах опалення та кондиціювання приміщень, застосування теплових насосів в енергозаощадних системах опалення, можливості використання екологічно чистої низькотемпературної відновлювальної геотермальної енергії ліквідованих нафтогазових свердловин та екологічні вимоги до систем опалення в Польщі та Європі.

По завершенню міжнародного семінару українська делегація взяла участь в урочистому відкритті системи опалення комунальних будівель Палєшніци з використання низькотемпературної відновлювальної геотермальної енергії свердловин.

 

В. о. директора інституту нафтогазової інженерії ІФНТУНГ

Олег Витязь

 

 

Українська