Бінарні навчання в ІФНТУНГ від поліції діалогу

14 листопада на запрошення Студентського парламенту до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітали офіцери Івано-Франківського поліцейського підрозділу превентивної комунікації, також відомого як «поліція діалогу» – Тетяна Солонина та Микола Гурик. Вони зазначили, що зараз у фокусі їхньої роботи знаходиться превентивна робота з молоддю та студентством. Вже два тижні тривають бінарні навчання, які охоплюють заклади вищої освіти м. Івано-Франківська. Студенти такими заходами задоволені, бо спілкування проходить в легкому форматі, в невимушеній атмосфері. Презентація офіцерів поліції програми превентивної комунікації стала ще одним кроком до зміни ставлення громадян до поліції.

Присутнім цікаво було дізнатись, що поліція діалогу ґрунтується на скандинавській моделі підходу до співпраці з громадськістю та забезпечення порядку на масових заходах. Основне їхнє завдання полягає в налагодженні діалогу із організаторами та учасниками акцій під час масових заходів: акцій протестів, футбольних матчів, маршів, релігійних, політичних і культурних заходів. А нам відомо, що молодь в масових заходах становить завжди великий відсоток. І тому, коли молоді люди приходять на якусь акцію, вони мають вже знати, що це може бути, які юридичні наслідки. На жаль, поліція діалогу працює на мирній акції доти, доки акція залишається мирною, але не має повноважень протидіяти в разі провокацій чи насильницьких дій.

Присутніх цікавило питання, якими знаннями та навичками повинна користуватись поліція превентивної комунікації, щоб виконувати свої функції. Як виявилось, такі працівники потребують серйозної підготовки з  основ психології,  комунікації, з різноманітнх технологій, які допомагають краще порозумітися з людьми, знайти спільну мову і досягти якогось спільного правильного рішення, яке буде задовольняти всі сторони.

Студенти та університет вдячні нашим гостям-поліцейським (до слова: Тетяна Солонина – випускниця ІФНТУНГ), які проводять превентивну роботу серед молоді та відкриті для спілкування.

А ми побажаємо нашим гостям з поліції високої позитивної ефективності в роботі – тільки мирних зібрань, матчів, концертів!

Довідково. Поліція комунікації або поліція діалогу запрацювала на Івано-Франківщині навесні 2019 року. Завдання цих поліцейських – попередити будь-які конфліктні ситуації, роз’яснювати дії поліції та зупиняти агресивних громадян не силовими методами, а словесними.

Українська