Тренінг «Академія лідерства для органів місцевого самоврядування»

Четвер, 12 Березень, 2015 - 10:00

 

12–13 березня  2015 року в рамках Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» на базі кафедри державного управління та місцевого самоврядування ІФНТУНГ відбудеться тренінг «Академія лідерства для органів місцевого самоврядування». У тренінгу візьмуть участь голови сільських та селищних рад  Івано-Франківської області. Тренінг базується на методології Ради Європи „Сучасне лідерство для сучасної місцевої влади” та напрацюваннях програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».

Розвиток лідерства в органах місцевого самоврядування є одним з пріоритетних напрямів реалізації адміністративної реформи в Україні. Сьогодні, у період фінансово-економічної та військової кризи, часів великих реформацій,  вкрай актуальною в країні постає потреба у швидких ефективних змінах, пошуку ресурсів та особистісному розвитку керівників громад. За визначенням фахівців Ради Європи лідерство, як один з елементів управлінського процесу, значно підвищує його результативність і є особливо важливим за умов, коли обмеженість у ресурсах внаслідок кризових проявів призводить до потреби максимальної активізації та використання людського фактору. Вправне використання лідерства як додаткового ресурсу робить значний внесок у реалізацію на місцевому рівні парадигми «Доброго врядування», яка базується на кращих практиках країн – членів Ради Європи і яка передбачає забезпечення ефективного та інноваційного управління, належної участі громадян в процесі прийняття рішень, перетворення громад в місця, де люди бажають жити й працювати сьогодні та у майбутньому.

Завдання тренінгу «Академія лідерства для місцевого самоврядування», - підвищення кваліфікації працівників органів влади і місцевого самоврядування та їх спроможності ефективно реалізовувати свої функції та повноваження через розвиток та підсилення лідерських здібностей, спроможності активізувати потенціал команди, партнерів та громади.

Методологія Ради Європи «Сучасне лідерство для сучасної місцевої влади», дозволить:

  • стимулювати усвідомлення ролі лідерів у представників органів місцевого самоврядування;
  • сформувати розуміння принципів, вимог та функцій сучасного лідерства;
  • усвідомити сильні та слабкі сторони, а також публічний імідж лідерів;
  • розвинути навички, важливі для виконання необхідних функцій керівників на місцевому і регіональному рівні.

Захід відбудеться за сприяння Івано-Франківської обласної ради, асоціації сільських та селищних рад в Івано-Франківській області, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Від Ради Європи захід відкриє керівник програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» Андрій ГУК, від Івано-Франківської області - голова Івано-Франківської обласної ради Василь СКРИПНИЧУК.

Тренінг проводять сертифіковані тренери програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні»: Галина Васильченко і Володимир Кушнірюк.

Адреса проведення заходу: м.Івано-Франківськ, вул. К.Данила, 13, ІФНТУНГ, кафедра державного управління та місцевого самоврядування.