Стипендії для студентів, аспірантів, викладачів, науковців і митців в Словаччині

Понеділок, 1 Лютий, 2016 - 15:00 до Субота, 30 Квітень, 2016 - 15:00

З 2005 р. діє Національна Стипендіальна Програма  для підтримки мобільності студентів університетів, аспірантів, викладачів, вчених і митців за підтримки Уряду Словацької Республіки. Дана програма (NSP) фінансується Міністерством освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки.

Національна Стипендіальна Програма Словацької Республіки підтримує навчальну/дослідницьку/викладацьку  мобільності іноземних студентів, аспірантів, викладачів, вчених  у вищих науково-дослідних організацій та ВНЗ Словаччини. (Перелік організацій, ВНЗ поданий на сайті)

Тривалість стажування

А) для студентів:

 1 - 2 семестри (тобто 4 - 5 або 9 - 10 місяців) або 1 - 3 триместри, якщо навчальний рік ділиться на триместри (тобто 3 - 4 або 6 - 7 або 9 - 10 місяців)

 Б) аспірантів - 1 - 12 місяців

 В) викладачів, науковців, митців - тривалість перебування: 1 - 12 місяців

СТИПЕНДІЯ І ПЕРЕБУВАННЯ

Стипендія покриває витрати на проживання стипендіатів (проживання, харчування і т.д.) на час стажування та проведення досліджень  у вищих навчальних закладах, науково-дослідних та неурядових організаціях в Словаччині. Що стосується проживання та адміністративних обов'язків, пов'язаних з в'їздом на територію Словаччини, стипендіати можуть звернутися до установи, яка їх приймає або  можуть організувати це самостійно. Стипендіальна Програма не покриває витрати на проїзд з/до Словаччини.

Прийом заявок

• 30 квітні до 16:00  - стипендії на наступний навчальний  рік

• 31 жовтня 16:00 - стипендії на літній семестр поточного навчального року

Заявнику на стипендію необхідно заповнити  он-лайн заявку (словацькою, англійською, французькою, іспанською або російською мовами), завантажити всі необхідні документи (включно з листом-запрошення від сторони, що приймає).

Детальніше на сайті

http://www.scholarships.sk/en/main/programme-terms-and-conditions/foreign-applicants