Презентація результатів дослідження енергетичного потенціалу ТПВ в Івано-Франківській області

Середа, 21 Жовтень, 2020 - 11:00 до 13:30

21 жовтня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбудеться презентація результатів дослідження відновлення енергії з ТПВ  в Івано-Франківській області шляхом термічної обробки. Також в рамках заходу науковці університету презентують пропозицїї до регіональної політики управління ТПВ методами та технологіями термічної обробки для відновлення енергії з ТПВ.

Дослідження енергетичного потенціалу ТПВ в Івано-Франківській області проводились протягом року в рамках міжнародного транскордонного проєкту «Відновлення енергії з твердих побутових відходів з використанням технологій теплового перетворення в транскордонному регіоні (EnyMSW)». Процес дослідження передбачав кілька етапів. Перші проби ТПВ для лабораторних досліджень науковці відібрали кілька місяців назад. Після відбору, сортування та зважування, за допомогою спеціального обладнання, фахівцями аналізувались: температура горіння для кожного зразка відходів, відновна маса (різниця між масою вихідного зразка й отриманими твердими залишками після спалювання), емісійний склад кожного зразка, склад твердих залишків. Також проводився хімічний аналіз за показниками рН, вологості та вмісту органічного/неорганічного вуглецю та важких металів: Cu, Pb, Zn, Ni, Cd, Co, Cr, Mn, K тощо.

Для проведення основних експериментів було оновлено й обладнано лабораторію визначення питомої теплоти згоряння твердих побутових відходів, вартість якої близько 40 тис. євро.

У конференції візьмуть участь: представники Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної ради, Івано-Франківської міської ради, ОТГ, КП "Полігон ТПВ", екологоги, науковці, експерти та інші.

Програма заходу:

  • 11.00-11.15 – привітання учасників конференції/ вступне слово
  • 11.15-11.45 – презентація результатів досліджень потенціалу відновлення енергії з твердих відходів у транскордонному регіоні
  • 11.45-12.15 – дискусія/відповіді на питання

Запрошуємо всіх небайдужих долучитись до обговорення!

Дата – 21.10.20

Час – 11.00 – 13.30

Місце – Наукове містечко «Нова Енергія» (вул. Карпатська, 15)

Для участі у форматі Zoom-конференції, будь ласка, зареєструйтесь: https://forms.gle/QHQe9UrjBnfVwfot7