Перший конкурс проектних заявок програми транскордонного співробітництва Pl-By-Ua 2014-2020

Середа, 31 Серпень, 2016 - 10:45 до Субота, 31 Грудень, 2016 - 10:45

Спільний моніторинговий комітет затвердив графік проведення конкурсів у рамках нової Програми. Планується два конкурси для звичайних проектів і один для малих проектів. Загальний бюджет всіх трьох конкурсів становить понад 116 млн. євро. Також 52 млн. євро буде виділено на великі інфраструктурні проекти (ВІПи), які присуджуються на позаконкурсній основі.

<<<Детальна інформація про ЄІС ПТС Польща-Білорусь-Україна 2014-2012>>>

Перший конкурс проектних заявок: 11 жовтня - 31 грудня 2016 р., бюджет - 81.47 млн. євро

Конкурс буде відбуватися у 2 етапи: відбір Концептуальних записок та оцінка повних аплікаційних форм. Максимальна сума фінансування одного проекту становить 2.5 млн. євро. Конкурс буде включати всі 4 тематичних цілі (ТЦ) Програми:

  • Сприяння місцевій культурі та збереження історичної спадщини (ТЦ3) - 14.84 млн. євро
  • Підвищення доступності регіонів, розвиток міцного та стійкого до кліматичних впливів транспорту, комунікаційних мереж і систем (ТЦ6) 28.32 млн. євро
  • Спільні виклики в галузі захисту і безпеки (ТЦ8) 14.53 млн. євро
  • Сприяння управлінню кордонами та управління безпекою, мобільністю та міграцією (ТЦ10) - 23,79 млн. євро

Попередні аплікаційні документи 

Для допомоги потенційним заявникам у підготовці проектів, зокрема, для ознайомлення із загальними принципами участі у першому конкурсі, Спільний технічний секретаріат (СТС) надає доступ до робочих версій документів (офіційні документи будуть відкриті для доступу в перший день оголошення конкурсу), в тому числі критеріїв прийнятності для партнерів та заходів та повний список індикаторів результатів - завантажити файл ( .zip)
СТС також надає робочі версії аплікаційних документів, в тому числі попередню версію форми Концептуальної записки, форми повної заявки та бюджету проекту - завантажити файл ( .zip)

ДО ДНЯ ОФІЦІЙНОГО ОГОЛОШЕННЯ ПЕРШОГО КОНКУРСУ ПРОЕКТНИХ ЗАЯВОК (11.10.2016 р.), СПІЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ СЕКРЕТАРІАТ НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НА ПІДСТАВІ РОБОЧОЇ ВЕРСІЇ АПЛІКАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ. ЗАПИТАННЯ НАДСИЛАЙТЕ ЗА АДРЕСОЮ PBU@PBU2020.EU

Форум пошуку партнерів 

Наприкінці вересня у Любліні відбудеться Форум пошуку партнерів, метою якого є допомога потенційним партнерам у спільній підготовці концепцій проектів. Більш детальна інформація про Форум та правила реєстрації тут. Просимо потенційних учасників з Білорусі та України (виключно представників організацій, що відповідають критеріям прийнятності партнерів) звернути увагу на необхідні візові процедури. СТС надає всі необхідні послуги (окрім допомоги в одержанні віз) для зареєстрованих учасників з Білорусі та України, в тому числі транспорт (автобус), проживання та харчування у Любліні.

Оголошення конкурсу та тренінги
Перший конкурс буде оголошено 11 жовтня 2016 р. Оголошення буде розміщено на веб-сторінці Програми, у вибраних інтернет -виданнях з території Програми та оприлюднено під час Програмної конференції у Буковелі (11.10.2016 р.). Після оголошення конкурсу СТС розпочне проведення інформаційних заходів у регіонах (у листопаді відбудеться 4 зустрічі у Польщі, 4 у Білорусі та 6 в Україні), на яких буде детально розглянуто аплікаційні документи. У грудні СТС також проведе додаткові тренінги для головних партнерів проектів для допомоги у поданні Концептуальних записок.

Другий конкурс проектних заявок: 1 жовтня - 31 грудня 2018 р., бюджет - 29.36 млн. євро
Конкурс включатиме дві тематичні цілі:
1. Сприяння місцевій культурі та збереження історичної спадщини (ТЦ3) - 14.84 млн. євро
2. Спільні виклики в галузі захисту і безпеки (ТЦ8) - 14.53 млн. євро

Конкурс проектних заявок для малих проектів: 1 грудня 2017 р. - 28 лютого 2018 р., бюджет - 5.2 млн. євро
Призначений для ТЦ 3 - Сприяння місцевій культурі та збереження історичної спадщини - 5.2 млн. євро. Сума гранту повинна бути у межах мінімального та максимального бюджету:
- Мінімальна сума: 20 000 євро,
- Максимальна сума: 60 000 євро.

Інфографіка - графік проведення конкурсів для PBU 2014-2020