Міжнародний семінар щодо можливостей відновлення енергії з твердих побутових відходів

П'ятниця, 24 Липень, 2020 - 10:00 до 14:15
24 липня на базі ІФНТУНГ відбудеться міжнародний семінар щодо можливостей відновлення енергії з твердих побутових відходів (ТПВ) за допомогою технологій термічної обробки.
Тверді побутові відходи, які утворюються у великій кількості і не знаходять застосування, забруднюють навколишнє середовище і цим становлять серйозну екологічну проблему, наслідки якої помічає сьогодні кожен. Науковці це добре розуміють і бачать вирішення ситуації: сміття - це ресурс, який можна перетворити на джерело енергії. Саме на відновлення енергії з ТПВ за допомогою технологій теплового перетворення спрямована діяльність провідних закладів вищої освіти транскордонного регіону в рамках міжнародного проєкту «Відновлення енергії з твердих побутових відходів з використанням технологій теплового перетворення в транскордонному регіоні (EnyMSW)», у якому беруть участь науковці ІФНТУНГ, Технічного університету Клуж-Напоки, Північний університетський Центр Бая-Маре (Румунія), Технічного університету Кошице (Словаччина). Загалом, проєкт EnyMSW передбачає, що в довготривалій перспективі застосовування термічної обробки до твердих побутових відходів приведе до ліквідації звалищ та підвищення енергоефективності.
У семінарі візьмуть участь: представники університетів-партнерів проєкту, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської міської ради, КП "Полігон ТПВ", екологоги та інші.
В рамках заходу відбудеться:
- круглий стіл щодо сучасносних технологій теплового перетворення енергії з ТПВ
- презентація результатів досліджень потенціалу відновлення енергії з твердих відходів у транскордонному регіоні,
- презентація лабораторії проєкту EnyMSW в ІФНТУНГ
- презентація системи сортування та біогазової установки на полігоні в с. Рибне
За результатами семінару будуть сформовані пропозиції щодо доповнення регіональної політики методами та технологіями термічної обробки твердих побутових відходів з рекуперацією енергії.
Запрошуємо всіх небайдужих долучитись до обговорення й напрацювання пропозицій.
Дата – 24.07.20
Час – 10.00
Посилання для підключення до платформи Zoom: https://us02web.zoom.us/j/88386947436?pwd=OUltNFBnUXZtbWxjS05OaVZoeTNXZz09
Більше про проєкт: http://nung.edu.ua/content/enymsw