Верховна Рада України та ІФНТУНГ співпрацюють для вирішення проблеми енергетичної безпеки держави

П'ятниця, 12 Травень, 2017 - 10:00

12 травня 2017 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбудеться зустріч Народного депутата України, заступника голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольги Бєлькової з адміністрацією, студентами та професорсько-викладацьким складом університету.

  В програмі візиту об 1000-1130 ‒ зустріч з адміністрацією та  ознайомлення з університетом, відвідування лабораторій, міжнародного тренажерного бурового центру, геологічного музею, наукового містечка ”Нова енергія”, об 1100-1200  запланована зустріч в 02-ій  лекційній аудиторії  з студентами, професорсько-викладацьким складом.

  Серед питань, які будуть розглядатися та обговорюватись, – досягнення енергетичної незалежності України та подальші кроки в цьому напрямку, до реалізації яких активно долучився університет.

    Як вже повідомляла інформаційна служба ІФНТУНГ,  ректором, академіком НАН України Євстахієм Крижанівським, науковцями університету були ініціювані слухання в Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки ВРУ  на тему «Перспективи та шляхи нарощування видобутку вітчизняних нафти та газу для підвищення енергетичної безпеки України». За результатами цих слухань було напрацьовано ряд рекомендацій та пропозицій для Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Міністерства освіти і науки України.  

  Відвідування нашого ВНЗ заступником голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, як результат нашої активної позиції та цілеспрямованих зусиль, свідчить про зацікавлення держави у впровадженні наукового доробку університету, спрямованого на досягнення енергетичної незалежності України. Ми знаходимося на вістрі вирішення цієї важливої для держави проблеми.

   Університетська спільнота вітає Народного депутата України Ольгу Бєлькову в своїх стінах, бажає їй плідної, успішної роботи на високій державній посаді та запрошує студентів, викладачів, науковців, працівників університету та всіх небайдужих на зустріч.