Центр культури і дозвілля студентів

     Центр культури і дозвілля студентів (ЦКіДС)  є ровесником  університету. Основним завданням ЦКіДС є розвиток загальної культури студентів, пропаганда української та світової культури і мистецтва  засобами   культурно – просвітницьких заходів, організація змістовного дозвілля та розвиток мистецьких здібностей студентської молоді, участь їх у культурно-мистецькому житті  університету, міста та різножанрових фестивалях–конкурсах області і України.

      Щоб студенти могли себе розвивати творчо, Центр культури і дозвілля студентів,  представляє широкий спектр культурно-масових та музично-виховних заходів. 

            

   Традиційно,кожний навчальний рік, починається великим університетським святом на  стадіоні – «Посвята першокурсників в студенти університету». Сценарій і постановка  цього великого шоу здійснюється виключно працівниками Центру культури і дозвілля студентів університету, а вся художня частина виконується студентами - учасниками художньої самодіяльності: співаками, читцями , дикторами, музикантами, танцюристами, учасниками команди Клубу Веселих і Найкмітливіших (КВН).

     Вже стало традицією щорічне проведення  святкових концертів до Дня університету, Міжнародного дня прав жінок і миру, огляди-конкурси художньої самодіяльності студентів «Агов! Ми шукаємо таланти» та гала-концерти переможців; літературно-музична  композиція з нагоди вшанування генія українського народу поета Тараса Шевченка, святковий вогник для військових ветеранів університету з нагоди дня Перемоги у ІІ Світовій війні, щорічне вітання колядою працівників університету та науковців Вченої ради з Новим роком та Різдвом  Христовим творчою бригадою ЦКіДС.

    Коллектив Центру культури тісно співпрацює зі Студентським профкомом та Студентським парламентом, враховуючи запити студентів проводяться кульмасові заходи :

-   шоу «Міс університету», «Містер університету», «На гостину до Валентина»;

       

Для любителів інтелектуальних ігор проводяться змагання  факультетських команд в міському клубі «Що? Де? Коли?» та  міжфакультетські змагання команд Клубу Веселих і Найкмітливіших, а кращі гравці поповнюють   збірну команду КВН університету. Збірна команда КВН університету  була бронзовим, срібним та золотим призером Чемпіонатів  Клубу Веселих і Найкмітливіших  України.  

   

Центр культури активно долучається до відзначення професійних свят та ювілеїв кафедр, вшанування наукових шкіл факультетів та інститутів ІФНТУНГ. Творчі колективи ЦКіДС постійно виступають на концертних майданчиках міста Івано-Франківська та області, а також за межами України в Румунії, Польщі, Росії.

В  інститутах та на факультетах університету активно працює  художня самодіяльність, допомогу якій надають працівники Центру культури і дозвілля студентів.

     Студентські колективи художньої самодіяльності та окремі виконавці часто беруть участь в обласних, Всеукраїнських конкурсах, отримуючи призові місця та відзнаки лауреатів.

 

Разом з кафедрами та підрозділами університету, Центр культури проводить заходи з іноземними студентами -  Дні культури різних країн, де іноземці знайомлять українських студентів зі своєю культурою і звичаями. В свою чергу Центр культури заохочує іноземних студентів брати участь в традиційних українських святах – Різдвяному вертепі та коляді, а також, вечорі  поезії Тараса Шевченка, в огляді художньої самодіяльності факультетів та інститутів, студентських шоу програмах та концертах.

     На даний час в Центрі культури і дозвілля студентів працюють колективи художньої самодіяльності:

  шоу-балет «Експромт»,

 

ансамбль  бального танцю «Боне денс»,

    

колектив спортивного танцю «Брейк денс»,

 

студентська збірна команда КВН "Наф-і-га".

     

      

Спеціалісти Центру культури і дозвілля студентів працюють зі студентами – солістами-вокалістами, інструменталістами, читцями, ведучими  культмасових заходів. Центр культури і дозвілля  підтримує ініціативу студентів у  створенні нових студентських аматорських колективів.

Українська