Тренінг «Фінансова грамотність» для учнів 9-11 класів. День перший

News Cover Image: 

      Відповідно до плану роботи на 2019 рік кафедрою фінансів ІФНТУНГ на базі Бізнес-інкубатора успішно розпочато проведення циклу тренінгів з фінансової грамотності для школярів різних вікових груп. Тренінг розрахований на три заняття, у ході яких діти зможуть опанувати ази управління особистими фінансами, формування та фінансового обґрунтовування стартапів та оцінювання їх фінансових результатів, а також пройдуть віртуальний шлях від найманого працівника до «крутого» бізнесмена у процесі фінансової гри,  так званих «Щурячих перегонів».  Слід відмітити, що дані заходи проводяться кафедрою вже другий рік.

      02.04.2019 року відбувся перший тренінг (з триденного циклу) для школярів старших класів. Учні 9-11 класів  школи № 28 мали змогу ознайомитися з особливостями застосування бізнес-моделі CANVAS, що базується на створенні цінності  стартапу і допомагає створити той продукт чи послугу, який буде користуватися попитом.

       Жваву зацікавленість у школярів викликало складання «полотна компанії», де вони, працюючи в групах, для «створеного» ними виду бізнесу визначали основні блоки, а саме: головну ідею, споживачів, канали збуту, способи отримання коштів, ключові ресурси, партнерів та склад витрат.

        Даний тренінг був організований і проведений викладачами кафедри фінансів: асистентом Савчин Л.М., доцентом  Неміш Ю.В., доцентом Ромашко О.М.

        Наступний етап тренінгу відбудеться через 2 тижні.

         

Українська