Стартував конкурс «Програміст 2018»: є можливість виграти поїздку до Японії

Вівторок, 13 Березень, 2018 - 10:30 до Вівторок, 1 Травень, 2018 - 10:30

 

Благодійний Фонд Бориса Колеснікова урочисто відкрив освітній проект «Програміст 2018». Конкурс проводиться вперше для студентів України, які навчаються на IT-спеціальностях.

Мета конкурсу «Програміст 2018» - підтримати українську молодь, дати їй стимул працювати та розвиватися в рідній країні. За підсумком проекту, кращі студенти будуть нагороджені поїздкою на найбільшу в світі виставку електроніки та інформаційних технологій Сeatec Japan 2018 в Японію. Там їх чекає не тільки знайомство з новинками та інноваціями галузі, але ще і лекції, семінари, спілкування з кращими фахівцями в світовій IT-сфері, а також безцінний досвід, який вони в майбутньому застосують в Україні.

До участі в конкурсі «Програміст» запрошуються провідні вузи країни, зокрема Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Студенти, які зацікавилися проектом, до 1 травня повинні зареєструватися на сайті благодійного Фонду www.kolesnikovfund.org. Потім конкурсанти сформують свої команди (по п'ять чоловік) і в червні на хакатоні презентують програмні продукти, мобільні додатки, стратегії для вирішення поставлених перед ними завдань. Переможцями "Програміста 2018» стануть шість команд, які представлять перспективні і соціально значущі проекти. Ці тридцять молодих фахівців будуть нагороджені дипломами на поїздку до Японії, яка відбудеться в жовтні.

Зазначимо, що благодійний Фонд протягом 10 років підтримує молодих українських фахівців, дає їм шанс презентувати свої розробки та стартапи кращим представникам цих галузей, а також відвідати провідні профільні виставки по всьому світу.