Підготовка проектних пропозицій до участі у конкурсі програми Горизонт 2020 у сфері інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ)

News Cover Image: 
Пропонуємо розглянути короткі рекомендації щодо пошуку партнерів і підготовки проектів для нового конкурсу H2020-ICT-2015 (ICT Call 2) програми Горизонт 2020
Шановні колеги!
 
Єврокомісія планує оголосити конкурс H2020-ICT-2015 (ICT Call 2)  15 жовтня 2014 року з кінцевим терміном подання проектів до 14 квітня 2015 року. Плановий бюджет конкурсу складає 583 млн.євро.
Тематичні пріоритети конкурсу уже відомі і вони визначені робочою програмою.
ЗАВАНТАЖИТИ РОБОЧУ ПРОГРАМУ
 
Ми знаємо, що багато українських організацій уже давно спілкуються з потенційними партнерами і зараз прагнемо надати деякі нові інформації щодо наявних можливостей пошуку партнерів і підготовки проектів.
 
1) Деталі різних пріоритетів Ви також можете знайти на Participationportal. Цей портал є основною точкою входу для реєстрації організацій,  які планують подавати проекти. Портал також  містить англомовний посібник з опису всіх аспектів участі у конкурсах програми Горизонт 2020.
 
2) Пропонуємо Вам переглянути наші рекомендації, які були підготовлені для першого конкурсу ІКТ в програмі Горизонт 2020
 
Просимо звернути особливу увагу на сервіси проекту Ideal-ist (http://www.ideal-ist.eu) та на можливість стати членами європейських технологічних платформ:
Для прикладу платформа NESSI буде проводити для своїх членів 20-21 листопада 2014р. Міжнародний коопераційний день, одна із основних цілей якого – це формування нових консорціумів для оголошеного конкурсу  H2020-ICT-2015.
 
 
3) Реєстрація та участь у інформаційних заходах Європейської Комісії
Такі заходи надають можливість встановити прямі контакти з провідними європейськими організаціями у сфері ІКТ та отримати від представників Єврокомісії необхідну інформацію щодо тематики конкурсів та правил участі
В першу чергу зверніть увагу на
ICT Proposer's day 2014
 
Матеріали попереднього ICT Proposer's day 2013 є за посиланням:
Ви зможете подивитись як виглядають профілі потенційних партнерів для співпраці за тематичними пріоритетами ІКТ.
 
Доцільно також звернути увагу на Digital Action Day 2014
 
4) Допомогу українським організаціям також будуть надавати  нові проекти EECA-2-HORIZON  та EAST-HORIZON. Перше повідомлення про зміст цих проектів є за посиланням
 
Уже запущено спільний портал цих проектів. Портал містить також матеріали попередніх проектів у сфері ІКТ (PICTURE  та інших).
Веб-сторінка порталу: http://www.eeca-ict.eu
Зверніть увагу, що у цих проектах будуть формуватись ІКТ-спільноти країн ЄС та Східної Європи і Центральної Азії за такими пріоритетами:
  • High Performance Systems
  • Photonics
  • Big Data Software and Services
  • Interactive Content Media and Creative Industries
 
Ми  будемо вдячні якщо Ви надішлете нам коментарі щодо зручності використання порталу
http://www.eeca-ict.eu та інформації, яку необхідно розміщувати на цьому порталі для Вас.
 
В рамках проектів EECA-2-HORIZON та EAST-HORIZON уже заплановано надати підтримку 10 представникам від України для участі у ICT-eventщодо підготовки проектів до конкурсів програми Горизонт 2020, який буде проходити у Баку у листопаді 2014 року.
 
Якщо Ви бажаєте співпрацювати з проектам EECA-2-HORIZON та EAST-HORIZON, то просимо заповнити анкету за посиланням:
5.  До 5 вересня включно триває реєстрація до участі у навчальному семінарі з підготовки проектів до програми Горизонт 2020 за напрямком інформаційно-комунікаційні технології, який відбудеться у Києві 18-19 вересня 2014 року
 
Українська