"Нова Енергія" поповниться "Енергетичним колесом"

Середа, 25 Липень, 2018 - 12:00 до 13:00

 

Восени Наукове містечко "Нова Енергія" поповниться новим експонатом — "Енергетичним колесом". За його допомогою можна буде наочно продемонструвати всю складність перетворення кінетичної енергії в електричну за участі людини. Виготовлення нового експонату фінансує компанія АТ "Прикарпаттяобленерго".

"Енергетичне колесо" діаметром 2,3 м буде приводити в дію людина. Параметри струму та облік електроенергії відображатимуться на табло, а вже від нього живитимуться кілька видів електричних ламп і малі побутові прилади. Кожен відвідувач зможе стати "джерелом альтернативної енергії"  самотужки згенерувати електричний струм та з власного досвіду усвідомити всю складність появи електроенергії та чому її треба берегти.

"Енергетичне колесо" буде унікальним доповненням до тієї кількості експонатів, які уже ефективно працюють у "Новій Енергії": тренажер для рук, велосипед, за допомогою яких енергію м’язів можна перетворити на електрику; двигун Стірлінга; повітряна гармата;  кінетична пісочниця; віртуальна реальність; лазерний та 3D-принтери; макет земної кулі; стіл з робототехнікою та ін.