Вітаємо із Всесвітнім днем туризму!

Неділя, 27 Вересень, 2020 - 06:30 до 23:30

 

Це свято може відзначати кожен у будь-якому куточку Землі. Немає людини, яка б хоч раз не відчула себе туристом, мандруючи на річку, до лісу, в гори, на полонину чи море, в далекі краї чи на околицю рідного міста, на пішохідну, автобусну, нічну, екстремальну екскурсію. Які лише не з’являються сьогодні види туризму? Зелений, космічний, екологічний, сталкерський тощо. І саме тому це ще й свято тих, хто безпосередньо працює у сфері туристичного бізнесу –  усіх, хто фахово забезпечує повноцінний відпочинок. І таких фахівців –  бакалаврів та магістрів, готують в нашому університеті на кафедрі туризму Інституту природничих наук і туризму у відповідності до галузевих стандартів підготовки фахівців із туризму.

Варто знати, що кафедра співпрацює з компаніями-розробниками програмного забезпечення для туристичного бізнесу («ОВЕРІЯ» та «ПАРУС»), а студенти отримують практичні навички в роботі зі спеціалізованими комп’ютерними програмами для туристичного бізнесу.

Крім того, професорсько-викладацький склад кафедри виконує фундаментальні та прикладні галузеві дослідження та залучає до них студентів. Вагомий внесок наших фахівців у розроблення методології окремих видів туризму, зокрема, промислового туризму, екотуризму, геотуризму;  методології забезпечення сталого розвитку туризму; практичних заходів для розв'язання екологічних проблем туристичних комплексів. Дослухаються до наших експертів при оцінці впливів на довкілля діяльності туристичної індустрії та туристичного потенціалу Івано-Франківської області.

Тож вітаємо викладачів, студентів та працівників індустрії туризму та бажаємо їм вагомих здобутків, міцного здоров’я, завзяття, наснаги, цікавих зустрічей і нових маршрутів у пізнанні навколишнього світу!

Довідково. Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно. Указом Президента України від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щороку відзначатиметься День туризму.

Мета свята – пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.