Дем'янчук Ярослав Михайлович

Українська
Посада: 
Вчене звання: 
Науковий ступінь: 

(05.01.63, м. Надвірна, Івано-Франківської обл.) – кандидат технічних наук (2003), доцент (2005) кафедри нафтогазового технологічного транспорту і теплотехніки Івано-Франківського державного технічного університету нафти і газу.

В 1984 р. закінчив Надвірнянську середню школу № 3. В 1991 р. з відзнакою закінчив Івано-Франківський інститут нафти і газу за спеціальністю "Проектування і експлуатація газонафтопроводів, газосховищ і нафтобаз" з присв оєнням кваліфікації інженер-механік. Після чого був розподілений на кафедру автомобільного транспорту на посаду стажера-дослідника. В 1997 р. поступив в очну аспірантуру Івано-Франківського інституту нафти і газу за спеціальністю 5.090313 "Експлуатація газонафтопроводів і газонафтосховищ".

Кандидатську дисертацію на тему “Удосконалення технології абсорбційного осушення природного газу” захистив 10.07.2003 в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. В 2005 пройшов переатестацію на науковий ступінь кандидата технічних наук по кафедрі нафтогазового технологічного транспорту і теплотехніки 

З 2000 року працював асистентом кафедри нафтогазового технологічного транспорту і теплотехніки.

З 2004 року по 2018 рік працював доцентом кафедри нафтогазового технологічного транспорту і теплотехніки. З 2018 року по 2019 працював на кафедрі відновлювальної енергетики, енергоефективних споруд та інженерних мереж. А з 2019 року по сьогоднішній день працює на кафедрі " Будівництва та енергоефективних споруд". Читає курси лекцій з дисциплін "Термодинаміка і теплопередача", "Теоретичні основи теплотехніки","Технічна термодинаміка", "Енергетичне використання біогазу". 

Дем'янчук Я.М. має біля 50 публікацій.

Основні напрямки наукової діяльності: абсорбційне осушення природного газу; викотистання біогазу на автотранспорті та в енергетиці.