17-19 жовтня 2016 р. в ІФНТУНГ проводилися тренінги присвячені темі програми Горизонт 2020 та інновацій

17-19 жовтня 2016 р. в Науковому містечку "Нова енергія" ІФНТУНГ пройшли тренінги, присвячені темі програми "Горизонт - 2020" та інновацій. Організатором тренінгів є НКП "Безпечна, чиста та ефективна енергетика" за партнерства проекту InnoverEAST

Участь в тренінгах взяли біля 100 осіб з різних наукових установ і ВНЗ. Вони були розділені на 3 модулі, по 3 години кожний: 

  • Горизонт 2020: досвід та можливості для українських учених та підприємств (17 жовтня)
  • Інноваційні послуги від ВНЗ  (18 жовтня)
  • Фінансування для інновацій: варіанти і можливості (19 жовтня)

Керівник НКП  "Безпечна, чиста та ефективна енергетика" - доц. Артур Воронич, познайомив присутніх з загальною структурою та особливостями програми Горизонт 2020 та надав кваліфіковані поради щодо написання успішної пропозиції. Керівник НКП "Нанотехнології, сучасні матеріали та передові промислові виробництва" - Володимир Коцюбинський, детально розповів про етапи написання та подання пропозицій на конкурси програми Горизонт 2020. Крім того, Бабіс Іпектсідіс (Babis Ipektsidis) - учасник проекту "InnoverEAST" від компанії INTRASOFT Luxemburg познайомив присутніх з можливостями та досягненнями цього проекту й прочитав доповідь "Від закритих до відкритих інновацій".

Максим Карпаш, директор НДІНГЕЕ та координатор проекту "InnoverEAST" від ІФНТУНГ, розповів про досвід участі ІФНТУНГ  у міжнародних проектах та про Наукове містечко "Нова енергія", яке також є одним з партнерів проведення тренінгів. Любомир Никируй, директор проекту NATO (ПНУ ім. Стефаника), ознайомив присутніх з  інформацією про успішні пропозиції на  конкурси CRDF, STCU, NATO, необхідні та достатні умови для учасників-кандидатів.

Учасники тренінгів отримали відповідні сертифікати.

У вкладеннях можна ознайомитися з презентаціями доповідачів, які виступали на тренінгах: 

1. https://drive.google.com/drive/folders/0B2eI__znB673akI1VXFFSUpISTA?usp=...

Більше фото: http://inno.nung.edu.ua/uk/news/17_19_zhovtnya_2016_r_v_ifntung_provodyl...

 

Українська