15-річчя проекту «Україна-Норвегія»: науковці ІФНТУНГ взяли участь у Міжнародній конференції

Делегація від Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу у складі ─ проректорів  з науково-педагогічної роботи, проф. Мандрика О. М.  та проф. Карпаша М. О., проф. Карпаша О. М., доц. Воронича А. Р., взяла участь у роботі Міжнародної конференції "Знання для розбудови суспільства та бізнесу. Співробітництво Норвегія-Україна".

Зазначимо, що Міжнародна конференція присвячена 15-річчю проекту «Україна-Норвегія» проходила в м. Київ 27-28 вересня. Основна мета заходу ─ визначення потреб у розбудові суспільства та бізнесу обох країн. Організаторами заходу виступили ─ Міжнародний Фонд Соціальної Адаптації, Вища школа бізнесу та Центру ділового співробітництва на Крайній Півночі Університету Норд.

Масштабний захід (понад 150 осіб) проходив за участі Посла Королівства Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестада, науковців та викладачів Вищої школи бізнесу та Центру ділового співробітництва на Крайній півночі Університету Норд, представників Міністерства оборони, Міністерства соціальної політики, Міністерства освіти та науки України, представників університетів-членів Норвезько-українського альянсу університетів, громадського сектору, та учасників програми перепідготовки військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей.

Науковці нашого університету були запрошені до участі в конференції не безпідставно. ІФНТУНГ тривалий час (з 2014 року) реалізовує проект "Україна – Норвегія", який є одним з наймасштабніших міжнародних проектів на території нашої держави, що фінансується Королівством Норвегія. Його мета – професійна перепідготовка звільнених у запас кадрових військовослужбовців Збройних Сил України та інших силових структур, членів їх сімей та сприяння їх працевлаштуванню.

Під час конференції, в рамках реалізації спільного проекту "Україна-Норвегія" з перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців та членів їх сімей, відбулися презентації успішних випускників курсів, представлені результати моніторингу проекту. Також норвезькі викладачі розповіли про досвід роботи в українських університетах, а українські - представили досягнення реалізації проекту у своїх ЗВО.

Відбулася секція, на якій обговорювалися перспективи співробітництва в освітній, науковій та бізнесовій сферах. Крім того, аналізувались проблеми якості інституцій, дієві мережі розвитку потенціалу, посилення місцевої демократії, підтримка децентралізації та ін.

Участь у  конференції "Знання для розбудови суспільства та бізнесу. Співробітництво Норвегія-Україна", без сумніву, є стартом для  впровадження нових проектів, спрямованих на співпрацю з Норвегією.

                    

Українська