ІФНТУНГ підписав угоду про співпрацю з Інститутом науки і технологій (Федеративна Республіка Нігерія)

На початку грудня до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу  з робочим візитом прибув Сергій Дерев’янко, директор з міжнародних зв’язків Інституту науки і технологій м. Йєнагоа (Федеративна Республіка Нігерія), з метою підписання угоди про співпрацю між ВНЗ.

В обговоренні деталей та змістовому наповненні угоди взяли участь заступник директора інституту нафтогазової інженерії, доцент кафедри транспорту і зберігання нафти і газу Олександр Сусак та директор Центру міжнародної інтеграції вищої освіти, доцент кафедри філології та перекладу Галина Малик.

Угодою передбачено налагодження співробітництва між ВНЗ в кількох напрямках: створення та реалізація програми обміну студентами; прийом на навчання до ІФНТУНГ випускників підготовчого відділення НТУУ «КПІ», розташованого безпосередньо в Інституті науки і технологій м. Йєнагоа; надання викладачами ІФНТУНГ освітніх послуг для студентів вишу-партнера, а також можливість для працівників нафтогазовидобувної промисловості Нігерії підвищити свою кваліфікацію в ІФНТУНГ, зокрема у тренажерному буровому центрі, який має міжнародну акредитацію та може видавати сертифікати міжнародного зразка «Контроль стану свердловини. Управління свердловиною під час флюїдопроявів» другого, третього і четвертого рівня.

При підписанні угоди ректор ІФНТУНГ – член-кореспондент НАН України, доктор технічних наук, професор Євстахій Іванович Крижанівський, підкреслив важливість співпраці для розвитку обох університетів і поглиблення міжнародних зв’язків між Україною та Нігерією.

Українська