ІФНТУНГ приймає учасників Міжнародного семінару нафтогазових компаній Польщі та України

7-8 квітня 2016 року на базі Інституту нафтогазової інженерії Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – єдиного в Україні вишу нафтогазового профілю, відбувся Міжнародний семінар польських та українських нафтогазових компаній «Взаємна співпраця – шлях до енергетичної незалежності». Захід у рамках міжнародної співпраці ІФНТУНГ та на підтримку ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні залучив представників провідних нафтогазових компаній Польщі та України, серед яких: ПАТ «Фірма» «Нафтогазбуд» (м. Львів), Спеціалізована аварійно-рятувальна (газорятувальна) служба «ЛІКВО» ПАТ «Укргазвидобування» (м. Харків), Прат «Нафтогазвидобування» (м. Київ), ТОВ «Геосинтез інженірінг» (м. Полтава), ТОВ «Західнадрасервіс» (м. Львів), ТОВ «УкрСКС» (м. Київ), ТОВ «Карпатигаз» (м. Київ) та «Геофізика Краків АТ» (м. Краків), «Газопроект АТ» (м. Вроцлав), «PGNiG technologie S.A. » (м. Кросно) , «Exalo Drilling», PGNiG SA RSGO (м. Краків).

На відкритті семінару організатори, зокрема директор Інституту нафтогазової інженерії Витязь О. Ю., підкреслювали важливість співпраці обох  країн у сфері пошуку шляхів до енергонезалежності та розробці нових технологій та підготовці фахівців для цих технологій. Ректор ІФНТУНГ, академік НАН України Євстахій Крижанівський бачить спільні проблеми у енергозалежності від російського газу Польщі та України  та вважає цей семінар «містком до позитивного вирішення окремих питань». Проректор з науково-педагогічної роботи Олег Мандрик  представив університет та його потенціал у вирішенні проблем енергетичної залежності, готовність співпрацювати на дослідницькій та освітній ниві на взаємовигідних умовах.

         З метою об’єднання досвіду роботи у використанні новітніх технологій та обладнання нафтогазові компанії Польщі та України представили свої переваги та заявили про зацікавленість та готовність співпрацювати у сфері диверсифікації енергоносіїв та збільшення власного видобутку нафти і газу.  У рамках семінару відбулось традиційне вручення сертифікатів на отримання іменних стипендій кращим студенткам Інституту нафтогазової інженерії. Завершився семінар підписанням Меморандуму про партнерство та співпрацю між ІФНТУНГ в особі ректора університету Крижанівського Є. І.  та польською стороною, яку представив начальник рятувальної станції гірничо-видобувної галузі у Кракові Іренеуш Вальчак. 

Для польських колег відбулась екскурсія університетом. Гості мали змогу оглянути окремі лабораторії, буровий тренажерний зал, університетські музеї.

Інтерв’ю про захід для ЗМІ дали ректор ІФНТУНГ, академік НАН України Є. І. Крижанівский  та начальник рятувальної станції гірничо-видобувної галузі у Кракові Іренеуш Вальчак.  

   

Інформація оновлюється.

 

 

Українська