ІФНТУНГ долучився до профорієнтаційного проекту «Місто професій – 2016»

10 вересня 2016 року Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу долучився до профорієнтаційного інтерактивного заходу для дітей до 18 років «Місто професій – 2016», який зібрав в Івано-Франківському міському парку імені Т. Г. Шевченка чимало охочих. Організаторами проекту стали засновниця Міжнародного ділового журналу «Community» Тетяна Люлька та керівник оргкомітету Альона Поліщук, які запропонували вищим та професійно-технічним закладам Івано-Франківська презентувати ті професії, за якими здійснюється підготовка в навчальному закладі.

Всі інститути ІФНТУНГ дали можливість дітям доторкнутись до світу дорослих та спробувати себе в різних представлених професіях. Все відбувалось в ігровій формі, що тільки підсилювало профорієнтаційний ефект заходу: адже кожен учасник мав змогу відчути значущість тієї чи іншої професії. Особливо цікавим було те, що кожна дитина отримувала паспорт, карту пропонованих професій. Тоді кожен учасник мав можливість не тільки «влаштуватись» на роботу за певним фахом та після короткого майстер-класу  виконати запропоновану роботу, але й отримав «заробітну плату», яку міг витратити у крамниці солодощів та подарунків.

Жодна професія не залишилась непоміченою. Підліткам було цікаво дізнатись, як добувають та шукають нафту, як працює нафтове обладнання, як складають карти, як врятувати природу, хто забезпечує енергопостачання, як проектують та будують будинки, як захищати Батьківщину, як працюють технічні перекладачі, як функціонує економіка, які новинки з’явились в інформаційних технологіях. Викладачі, науковці, аспіранти, студенти радо зустрічали охочих, які постійно юрмились біля університетських розкладок.

ІФНТУНГ вважає проект надзвичайно ефективним профорієнтаційним заходом, який допоможе підліткам обрати майбутній напрям роботи, та сподівається побачити згодом учасників у стінах нашого вишу.

 

Українська