ІФНТУНГ відвідав посол Канади в Україні

10 березня 2017 року у рамках робочого візиту на Прикарпаття до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітав посол Канади в Україні Роман Ващук, який зустрівся з ректором, академіком НАН України Є. Крижанівським, студентами, викладачами, директорами інститутів. Присутні на зустрічі привітали посла оплесками та вислухали коротку лекцію про перспективи  співпраці між нашими країнами.

Канада відома своєю підтримкою та дружнім ставленням до України. Про це та про можливості ефективної співпраці в освітній та наукові сфері йшлось у промові п. Р. Ващука перед університетською аудиторією. Особливо тепло він згадав перших українських емігрантів з Небилова, працьовитість яких у Канаді стала запорукою успіху та прикладом для наслідування для інших земляків. Велику увагу посол акцентував на сьогоденні: на канадських проектах в енергетичному секторі, з регіонального розвитку, зокрема міст Івано-Франківська, Коломиї, Долини та Яремча, інвестиційних та освітніх проектах. Канада готова заохочувати інвестиції в Україну в ті регіони, де місцева влада відкрита для чесного та взаємовигідного співробітництва за чесними та прозорими правилами. Його головним посилом стала думка про можливість ефективної співпраці у різних секторах, чи-то економіки, чи-то освіти, на благо України, але без корупційних схем та безпринципної гонитви за наживою.

Викладачі ІФНТУНГ цікавились канадськими освітніми та науковими проектами, студенти – бізнес-проектами та працевлаштуванням за фахом. Всі отримали вичерпні відповіді, що стосувались науково-дослідних організацій Канади, зацікавленості канадської сторони у сфері інформаційних технологій та видобутку нафти й газу. Важливою для міжнародної діяльності ІФНТУНГ стала інформація про можливість ефективної співпраці з канадськими технічними університетами, які завдяки своїй автономності мають право укладати двосторонні угоди про співпрацю з іноземними університетами на взаємовигідних умовах.

На завершення зустрічі посол Канади в Україні Роман Ващук побажав процвітання і розвитку нашій країні, суспільству та молоді, за якою майбутнє. 

     

Українська