Як зорієнтуватись на професійній ниві

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу має великий освітній та науковий потенціал, який потрібно використовувати для дітей – майбутнього нашої держави. З метою налагодження співпраці із закладами середньої освіти Івано-Франківська минулого року в університеті відбулась спільна нарада керівників ЗСО, результатом якої стали пропозиції, напрацювання та підписання угоди з Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради щодо співпраці між освітніми установами.

Так, в рамках угоди про співпрацю та з метою професійного орієнтування абітурієнтів і поширення інформації про ІФНТУНГ, викладачі університету – завідувачка кафедри обліку та оподаткування Софія Кафка та асистент цієї ж кафедри Ольга Степанюк, зустрілись зі школярами Ліцею імені Романа Шухевича Івано-Франківської міської ради. Зустріч відбулась за підтримки директора ліцею Геннадія Степановича Косара та класної керівнички Тетяни Іванівни Лагдан.

Під час зустрічі із випускними класами, представники університету розповіли про переваги навчання в ІФНТУНГ і надали особистісно-орієнтовану допомогу у виявленні здібностей, навиків, професійних і пізнавальних інтересів школярів у виборі професії. «Практикувати такі інформаційні зустрічі просто необхідно, – переконана доц. Софія Кафка. – Адже наше основне завдання – якісно реалізовувати право наших дітей на освіту, допомогти їм зорієнтуватись на професійній ниві та правильно зрозуміти своє покликання. Бо освіта – це основа нашої держави. І без неї не може ефективно функціонувати жодна сфера».

Особливо важливою для випускників школи була інформація про основні аспекти вступної кампанії 2020, зокрема: терміни вступу; розрахунок конкурсного балу (галузевий та сільський коефіцієнти); предмети ЗНО, необхідні для вступу до закладів вищої освіти; пріоритетність заяв при вступі тощо.

Майбутні абітурієнти цікавились також й освітніми програми ІФНТУНГ, можливостями працевлаштування випускників, особливостями навчання та студентським дозвіллям в університеті.

Українська