Участь науковців ІФНТУНГ в українсько-румунському форумі з питань транскордонного співробітництва

Представники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу взяли участь в українсько-румунському форумі з питань транскордонного співробітництва, який проводився в приміщенні готелю «Надія»  27 
листопада 2015 року. 
 
На форумі були присутні Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован та перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Басараб.
 
Даний захід був спрямований на активізацію двостороннього партнерства у різних сферах життєдіяльності. На форумі було презентовано досвід реалізації спільної операційної програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013», обговорено питання відновлення залізничного сполучення між Україною та Румунією, налагодження співпраці між університетами обох держав, обміну досвідом у плані ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, ефективного ведення лісового господарства. 
 
Також йшла мова про механізми залучення фінансових ресурсів для регіонального розвитку, роль державно-приватного партнерства у громадах, аспекти економічної інтеграції в Європейський Союз.
 
Експерти Програмного комітету Програми транскордонного співробітництва презентували особливості нової програми «Румунія – Україна — 2014-2020», яка розпочне діяти з 2016 року.
 
Серед представників ІФНУТНГ у форумі взяли участь завідувач відділу міжнародних зв'язків університету Артур  Воронич, завідувач кафдери екології Ярослав Адаменко,  завідувач кафедри інженерної та комп'ютерної графіки Леся Шкіца, завідувач кафдери комп'ютеризованого машинобудівного виробництва Віталій Панчук, завідувач кафеедри землевпорядкування та кадастру Микола Приходько та директор інженерно-екологічного інституту Мирослав Мазур, який виступив з презентацією досвіду участі ІФНТУНГ у програмах транскордонної співпраці Україна-Румунія, Горизонт 2020 та Еразмус+.
 
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Басараб та Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован 
Українська