Урочистості з нагоди завершення чергової навчальної програми проекту «Україна - Норвегія»

17 травня 2016 року у конференц-залі науково-технічної бібліотеки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулись урочистості з нагоди завершення чергової навчальної програми проекту «Україна - Норвегія». В заході взяли участь військовий аташе посольства Королівства Норвегія в Україні, капітан другого рангу Ханс Петтер Мідттун з дружиною, PR-менеджер МФСА Ольга Філіна, керівник МНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, координатори та викладачі ІФНТУНГ, задіяні у програмі «Професійна перепідготовка звільнених у запас військовослужбовців Збройних Сил України, інших силових структур, звільнених у запас у 2008-2015 р.р. або включених до плану звільнення, і членів їх сімей», слухачі програми, студенти, гості.  

Зустрічали високих норвезьких гостей проректори з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Дзьоба О. Г. та Мандрик О. М. Із вступним словом виступив проректор з НПР Олег Дзьоба, привітавши гостей з Днем Конституції Норвегії та підсумувавши результати навчання. Він також зробив екскурс в історію розвитку проекту «Україна-Норвегія» в ІФНТУНГ, показав динаміку та перспективи розвитку подальшої співпраці в рамках проекту «Україна - Норвегія». Учасників проекту та присутніх привітав також  норвезький військовий аташе, капітан другого рангу Ханс Петтер Мідттун, висловлюючи своє захоплення українськими людьми, їх відвагою та мужністю у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність своєї країни та зазначаючи необхідність для України реформ. Він сподівається, що розширення співпраці з Норвегією стане надійною підтримкою у розбудові нашої країни. Гостям та учасникам заходу продемонстрували фільм про ІФНТУНГ.

В урочистій обстановці дипломи слухачам курсів перепідготовки вручали військовий аташе з Норвегії та проректор з НПР ІФНТУНГ Мандрик О. М. Випускники отримали подарунки, серед яких навчальні книги, видані коштом Міжнародного фонду соціальної адаптації в Україні. Один з випускників – колишній військовослужбовець з 27-річним стажем Дмитро Перевозов, відзначив важливість проекту для подальшого цивільного життя та подякував уряду Норвегії за підтримку та допомогу.

Завершились урочистості святковим концертом, які підготували студенти та Центр культури та дозвілля студентів ІФНТУНГ.

       

 

Українська