Студенти ІНГІ стажувались в Азербайджані

З 29 серпня по 18 вересня 2017 року троє студентів Інституту нафтогазової інженерії Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – Андрій Витязь (НІВм-17-3), Володимир Гук (ГРм-17-1) та Арсен Веклин (НБ-14-3), пройшли стажування по програмі виробничої практики в НДПІ «Нафтогаз» SOCAR в рамках підписаного між ІФНТУНГ та азербайджанським науково-дослідним інститутом меморандуму про співпрацю та на запрошення директора НДПІ «Нафтогаз» SOCAR (республіка Азербайджан)  Ф. Ісмаілова.

Студенти мали можливість попрацювати в науково-дослідній лабораторії бурових промивальних рідин (завідувач лабораторії Ельчін Велієв) та взяти участь в дослідженні параметрів бурових розчинів із свердловин родовища «Булла-деніз». Вони відзначають, що лабораторія облаштована новітнім обладнанням фірми «FANN», серед якого: EP/LUBRICITY TESTER, Mud Balance, Viscometer Model 35SA та  інші високоточні прилади. Студенти також ознайомилися з функціоналом програмного забезпечення гідродинамічного моделювання «Tempest» у відділі «Бази даних і моделювання родовищ» (керівник – Гамидов Натиг Нейман огли).

Азербайджанські колеги гостинно зустріли наших студентів та створили необхідні умови для ознайомлення з новітньою технікою та технологіями, в тому числі,  з розробленими в НДПІ «Нафтогаз» SOCAR. По закінченні стажування керівництво азербайджанської компанії вручило студентами ІНГІ іменні сертифікати.

Студенти ІНГІ висловлюють вдячність заступнику директора НДПІ «Нафтогаз» SOCAR Сулеймонову Б. А., завідувачу лабораторії Велієву Е. та директору Інституту нафтогазової інженерії  Витязю О. Ю. за можливість пройти стажування в азербайджанській компанії та здобути цінний для майбутнього фаху досвід.

 

Українська