Міжнародний паливний конгрес

14 травня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу в урочистій обстановці, розпочав свою роботу міжнародний паливний конгрес під егідою студентського відділення спілки інженерів-нафтовиків, міжнародної некомерційної професійної організації нафтової промисловості SPE., за активного сприяння компанії Шеврон, платинового спонсора акції. Участь в роботі прийме близько сорока студентів, в тому числі з Єгипту (Каїрський університет), Польщі (Варшавський університет,Краківська гірничо-металургійна академія ім. С. Сташица), України (Дніпропетровський національний гірничий університет).
Із привітаннями та напутнім словом до гостей і учасників міжнародного паливного конгресу звернулись ректор, професор Крижанівський Є. І., проректор з наукової роботи, професор Карпаш О.М., декан газонафтопромислового факультету Витязь О. Ю., координатор українського студентського відділення SPE, професор Кондрат О. Р.
На конгресі розглядатимуться питання науково-технічного розвитку енергетичної галузі, запровадження нових технологій видобування, транспортування, зберігання вуглеводнів, ощадного їх використання; студенти–учасники будуть презентувати свої наукові роботи та розробки.
В рамках конгресу відбувся круглий стіл, на якому було обговорено першочергові практичні кроки щодо створення професійного відділення спілки інженерів-нафтовиків SPE в Україні. Обрано керівництво спілки та дано доручення сформувати пакет документів для подання в центральний офіс SPE з метою проходження подальшої процедури реєстрації. 

       

Українська