Міжнародна співпраця в дії: студенти ІЕІ та ІГГ прослухали цикл лекцій польських професорів з AGH

4 грудня 2017 року до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу в рамках угоди про співпрацю між ІФНТУНГ та Краківської гірничої-металургійної академії ім. С. Сташіца (AGH) з циклом освітніх лекцій прибули польські професори –  доктор Єва Кмєцік, викладач кафедри гідрогеології та інженерної геології факультету геології, геофізики та охорони довкілля, та  доктор Павел Косаковський, викладач кафедри екологічного аналізу, картографії та економічної геології й куратор наших студентів в AGH.

Це не перший освітній «десант» з Польщі, оскільки Угода про співпрацю передбачає різновекторну діяльність й освітню, зокрема. Цього разу послухати фахові лекції мали нагоду студенти інженерно-екологічного інституту (ІЕІ)   – бакалаври 4-го курсу та магістри 1-го року навчання спеціальності  «Екологія та охорона навколишнього середовища», та інституту геології та геофізики (ІГГ). Присутнім   також розповіли про особливості навчання за програмою подвійних дипломів.

В рамках візиту польські колеги поспілкувались з керівництвом університету та інститутів, а також відвідали нову лабораторію фізико-хімічних досліджень в екології, яка отримала високу оцінку польських фахівців. Було досягнуто домовленостей про проведення спільних порівняльних досліджень з метою узгодження методик вимірювань.

Високих гостей було запрошено на засідання ректорату, де в урочистій обстановці  вони були відзначені високими університетськими нагородами – медалями «50-річчя ІФНТУНГ», за розвиток багаторічної та плідної співпраці між нашими університетами. 

Українська