Завершилась чергова практика студентів-перекладачів ІФНТУНГ у Польщі

25 квітня 2016 року у рамках Угоди про співпрацю між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та Державною вищою професійною школою у м. Хелм (ДВПШ) (Польща) завершилась чергова практика студентів  4 курсу спеціальності «Переклад» Інституту  гуманітарної підготовки та державного управління. Українським студентам були запропоновані лекційні та практичні заняття з курсу американістики, англійської філології та педагогічної підготовки. Крім того, наші студенти мали можливість попрацювати у сучасній мовній лабораторії польського вишу з метою покращення фонетики, навичок синхронного перекладу,  вмінь роботи з мультимедійним обладнанням, яке часто використовують у роботі на конференціях, переговорах тощо.

Для збагачення термінологічної лексики наші студенти під час практики у Польщі відвідали низку технічних лабораторій Державної вищої професійної школи у Хелмі, зокрема: машинобудування, технічного обслуговування літаків, механіки, зварювання, екологічну, біохімічну.

Як зазначила керівник практики – завідувач кафедри філології та перекладу, проф. Оксана Когут, кафедра філології та перекладу ІФНТУНГ співпрацює наразі в тих напрямках, які нас цікавлять персонально – технічний переклад та педагогіка. З директором відділу міжнародного співробітництва ДВПШ Зигмунтом Ґардзінським обговорено плани подальшої співпраці у проходженні перекладацької та педагогічної практики.  

Українська