Досвід європейських міст для українських через науку та інновації

В Італії (м.Трієст) завершила свою роботу Міжнародна конференція «Нові  тенденції у плануванні енергетики та мобільності в містах», яка відбулася в рамках проекту SIMPLA, що сприяє обміну інформацією, знаннями та досвідом створення стійкої міської мобільності в Європі, задля розвитку транспортної системи міст, енергетики та поліпшення їх екологічного стану.  Це надзвичайно актуальна проблематика для Європи, тому проект фінансується Генеральним директоратом Єврокомісії  з мобільності та транспорту.

В роботі конференції в якості запрошеного експерта взяв участь представник Івано-Франківського національного технічного універтитету нафти і газу проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаш М.О. ІФНТУНГ обрано єдиною в Україні установою для відтворення результатів проекту для українських міст та регіонів. Університет як розробника планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕРК) для українських міст та ОТГ було обрано цілком обґрунтовано http://www.simpla-project.eu/en/news/simpla-replicating-organizations-selected/.

Цього разу на порядку денному були  важливі питання підвищення енергоефективності міст і цілих регіонів, зв’язок кліматичних змін із функціонуванням міських інфраструктур, екологічні проблеми.

Українська