Випускник осіннього семестру 2017 проекту «Україна-Норвегія» про реалізацію навчальної програми

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу уже тривалий час (з 2014 року) реалізовує однин із наймасштабніших міжнародних проектів на території нашої держави — «Україна – Норвегія», що фінансується Королівством Норвегія. Його мета — професійна перепідготовка звільнених у запас кадрових військовослужбовців Збройних Сил України та інших силових структур, членів їх сімей та сприяння їх працевлаштуванню.

У рамках проекту, за сприяння Міжнародного фонду соціальної адаптації та завдяки науковим та освітнім можливостям нашого університету вже кілька років поспіль проходить програма перепідготовки військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей за різними спеціальностями.

Під час осіннього семестру 2017 року учасникам було запропоновано програму «Підприємництво для сталого розвитку», метою якої є підготовка успішних підприємців для сталого економічного розвитку. Слухачі вивчали основи менеджменту, менеджмент проектної діяльності, фінансування, англійську мову професійного спрямування та ін.

Один з найактивніших учасників програми — Андрій Демиденков — керівник обласного Центру допомоги учасникам АТО. Андрій ділиться своїми позитивними враженнями про хід та результати реалізації навчальної програми, відзначає актуальність набутих знань, високий професіоналізм професорсько-викладацького складу. Під час курсів Андрій підготував та презентував бізнес-ідею із розвитку садового кооперативу. Свій проект він обґрунтовує, зазначаючи, що попит на екопродукцію зростає, а в Україні є вже не один приклад успішних кооперативів, коли люди об’єднуються та вирощують екологічно чисту сільськогосподарську продукцію.

Відзначимо, що в сучасних умовах програма є надзвичайно актуальною, оскільки допомагає військовим віднайти себе у цивільному житті.

 

 

Українська