Азербайджанські науковці обирають ІФНТУНГ

Івано-Франківський національний технічний університет нафти  і газу вітає  у своїх стінах високого гостя – наукового співробітника та завідувача лабораторіями науково-дослідницького проектного інституту (НДПІ) «Нафтогаз» Державної нафтової компанії SOCAR Азербайджанської Республіки, доктора філософії Ельчіна Велієва. Він активно задіяний в реалізації положень Угоди про взаємне співробітництво між ІФНТУНГ та НДПІ «Нафтогаз» SOCAR (Азербайджан) та встиг заслужити вдячність наших студентів, які, перебуваючи на стажуванні в НДПІ, навчались у молодого вченого працювати на новітньому лабораторному обладнанні: EP/LUBRICITY TESTER, Mud Balance, Viscometer Model 35SA та  інших високоточних приладах.   

Однак, слід зазначити, що вже певний час Ельчін Велієв відвідував ІФНТУНГ і як студент заочної форми навчання (напрям підготовки "Гірництво", спеціалізація "Буріння нафтових і газових свердловин"), і сьогодні, 14 червня, здобув ступінь бакалавра, успішно склавши іспит. Необхідність здобути профільну освіту, дружнє ставлення до України та добра репутація ІФНТУНГ серед азербайджанських науковців та фахівців нафтогазового профілю привели Ельчіна на студентську лаву до нашого університету.

Поспілкувавшись з «новоспеченим» бакалавром, ми були приємно вражені його обізнаністю з українською історією, повагою до нашої країни, відкритістю до спілкування. Ельчін Велієв висловив велику подяку професорсько-викладацькому складу Інституту нафтогазової інженерії, кафедри буріння нафтових і газових свердловин, директору ІНГІ Витязю О. Ю., колишньому завідувачу кафедри БНГС, а сьогодні – проректору з наукової роботи Чудику І. І. та діючому завідувачу кафедри – Фем’яку Я. М., від яких він набирався не лише знань і досвіду, але й пізнавав Україну; секретарям та лаборантам, які завжди раді були допомогти іноземному студенту. Він також підкреслив, що в університеті створені необхідні умови для комфортного навчання та випуску конкурентоспроможних фахівців, а також потенціал співпраці між ІФНТУНГ та НДПІ «Нафтогаз» SOCAR у світлі останніх подій  в нафтогазовій галузі – проекту будівництва «Південного газового коридору».

Довідково. Президент Азербайджану Ільхам Алієв запропонував Україні приєднатися до проекту Південний газовий коридор. Відповідно до проекту газ буде транспортуватися з Азербайджану до ЄС, оминаючи Росію.

Українська