Не забуваймо: пам’ять потрібна не мертвим, пам’ять потрібна нам - живим!

Субота, 15 Лютий, 2020 - 12:00

 

Минув уже 31 рік з часу, коли перестали лунати постріли в Афганістані, коли закінчилась війна, яка забрала життя більше трьох тисяч наших земляків, стільки ж - стали інвалідами. А більшість молодих солдатів та офіцерів, які віддали частинку себе, повернулися додому героями із посивілими скронями.  За офіційними даними кожен четвертий учасник військово-політичної спецоперації Радянського Союзу в Афганістані – українець.

Саме 15 лютого 1989 року, 30 років тому, в день, коли остання колона радянських військ перетнула міст через Амудар'ю й була виведена з Демократичної Республіки Афганістан - для наших солдатів закінчилася афганська війна.

Про подвиги українських героїв постійно згадують, про них пишуть на сторінках історії. Тому, у ці лютневі дні, ми вшановуємо всіх, хто долучився до виконання інтернаціонального обов’язку.

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу також пам’ятають і згадують ці криваві сторінки історії, на які потрапив і наш випускник (тоді ІФІНГу) Володимир Мельник.

Не забуваймо: пам’ять потрібна не мертвим, пам’ять потрібна нам - живим!