Вітаємо екологів ІФНТУНГ – фахівців широкого профілю у сфері захисту довкілля!

П'ятниця, 5 Червень, 2020 - 11:15 до Субота, 6 Червень, 2020 - 11:15

 

Всесвітній день охорони навколишнього середовища та День еколога, який під егідою ООН відзначають щороку 5 червня, підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до природних ресурсів, залучає людський фактор до питання охорони довкілля. Сьогодні ми вітаємо з професійним святом всіх природоохоронців, які стоять на варті збереження та відновлення довкілля, працівників екологічних департаментів органів влади, представників екологічної громадськості, кожного, хто робить хоча б один крок на покращення стану довкілля.

У цій благородній справі особливо відчутна роль фахової екологічної освіти, високу якість якої в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу забезпечує цілий Інститут природничих наук і туризму та кафедра екології. Тут навчають бакалаврів та магістрів за фахом «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища», а ще залучають студентів до науково-дослідної роботи, пов’язаної з вирішенням екологічних проблем, та еколого-просвітницької діяльності. Студенти-екологи мають можливість проводити наукові дослідження у сертифікованій навчальній науковій лабораторії «Фізико-хімічні методи дослідження стану навколишнього середовища», а випускників кафедри охоче працевлаштовують державні та приватні структури. В ІФНТУНГ за екологічними спеціальностями можна здобути ще й диплом європейського зразка, який визнають в багатьох країнах Європи та світу. Не знали? Тож знайомтесь тут!

Сьогодні університетська спільнота вітає викладачів- та студентів-екологів, які навчають і навчаються, як зробити навколишнє середовище кращим, як охороняти та зберігати природні скарби. Вітаємо й наших випускників, які своєю наполегливою працею бережуть природу України! Всім міцного здоров’я, щастя, миру, злагоди, добробуту та професійних злетів!