КОЛІСНИК ВАСИЛЬ ІВАНОВИЧ

Українська
Посада: 
Вчене звання: 
Науковий ступінь: 

 

 

       Народився 28 травня 1957 року в с.Токарі  Лохвицького району Полтавської області. У 1976 році закінчив Полтавський нафтовий геологорозвідувальний технікум. До служби в армії працював у геологорозвідувальній експедиції в Республіці Комі.
       Із 1979 року - студент Івано-Франківського інституту нафти і газу. Після  закінчення вузу з відзнакою займався науковою роботою на кафедрі буріння, з 1986  по 1990 роки навчався в аспірантурі, а з 1987 року розпочав викладацьку роботу. У 1990 р. Василь Іванович захистив кандидатську дисертацію, а з 1993 року - доцент кафедри буріння нафтових і газових свердловин.
       У 2001 р. Колісник В.І. очолив тренажерний буровий центр із сертифікації фахівців за міжнародними стандартами і є одночасно діючим експертом в Україні від Міжнародного Форуму свердловинного контролю (IWCF).
       Напрямок наукової діяльності - кріплення нафтових і газових свердловин. Комплексними дослідженнями вивчається вплив періодичної зміни температури на фізико-механічні властивості тампонажного каменя, структур його  порового простору та фазовий склад.
       Автор 40 наукових опублікованих робіт, з яких 4 - винаходи.