Campus France Ukraine: на що може розраховувати український студент у Франції?

Про систему вищої освіти Франції та стипендіальні програми для навчання українських студентів в університетах та вищих інженерних школах Франції, можливості якісного вивчення французької мови розповідали на зустрічі зі студентами, аспірантами та викладачами Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу координатор Campus France Ukraine Ольга Хворостянко та керівник громадської організації «Парі-ІФ» Сергій Єрьомін.

Зустріч-презентація відбулась в конференц-залі науково-технічної бібліотеки ІФНТУНГ 11 вересня за підтримки та організації Центру міжнародного співробітництва університету і викладача кафедри філології та перекладу Клюфінської І. М.

Присутнім було приємно почути, що у Франції українську освіту, особливо технічну, вважають якісною. За словами Ольги Хворостянко:

«Українські і французькі студенти знаходяться в одному – Болонському освітньому просторі, тому шанси на продовження освіти у Франції великі. Для іноземних студентів існує низка урядових та неурядових стипендій, тож варто дерзати.   Крім того, існує багато програм навчання на англійській мові. Однак, не слід думати, що навчання у Франції є легким, треба буде багато працювати».

На презентації  були озвучені правила та нюанси подачі документів, практичні аспекти та багато іншого – потрібного та цікавого: як швидко і якісно вивчити французьку мову  або вдосконалити свої знання на рівень В 2 в Івано-Франківську.

  

Українська