3-я Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Інформаційні технології в освіті, техніці та промисловості»

10 жовтня 2017 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти  і газу на базі інституту інформаційних технологій розпочала роботу  3-я Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Інформаційні технології в освіті, техніці та промисловості», яка триватиме до 13 жовтня. Конференція проходить за організації ІФНТУНГ та підтримки Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти, Національного гірничого університету, Чернігівського національного технічного університету, ТзОВ «Мікрол», ТзОВ «Елекс», ТОВ «Софтсере», ТОВ «Софтджорн-Україна».

Офіційне відкриття відбулось за участі проректора з наукової роботи ІФНТУНГ Чудика І. І., директора інституту інформаційних технологій Чигура І. І., завідувача кафедри математичних методів в інженерії Олійника А. П., завідувача кафедри комп’ютерних систем і мереж Горбійчука М. І. й ін. У вітальному слові проректор з наукової роботи закликав молодих та майбутніх науковців дерзати, ставити цілі й вперто йти до мети.  

Багатогранний тематичний спектр конференції зібрав у конференц-залі НТБ ІФНТУНГ відомих вчених та початківців у галузі  інформаційних технологій. Серед присутніх було й багато студентів. Саме до молодих  звертався у своєму виступі завідувач кафедри математичних методів в  інженерії Олійник А. П., підкреслюючи важливість наукової діяльності ще на студентській лаві. Він запросив студентів публікувати результати своїх наукових досліджень в університетському фаховому виданні «Методи та прилади контролю  якості», що, без сумніву, є хорошим стартом у науковій роботі. «Вже сьогодні у ІТ-фірмах працює багато випускників ІФНТУНГ, які зарекомендували себе гідними фахівцями, проте, було б непогано, –  вважає науковець, – щоб ці фірми попри успішну реалізацію комерційних проектів реалізовували ще й наукові».

Представник успішної ІТ-компанії «Ukietech» Ольга Гуцуляк познайомила присутніх з діяльністю фірми, розповідала власне про різні проекти, які містять навчальні складові, практику та стажування перспективних студентів з подальшим працевлаштуванням.

Робота конференції продовжилась у секціях: автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології; інформаційно-вимірювальні технології; інформаційні технології в навчальному процесі; математичне моделювання та обчислювальні методи; промислові комп’ютерні системи.

Інформація оновлюється.

Українська