ІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Машини, обладнання і матеріали для нарощування вітчизняного видобутку нафти і газу – 2018»

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу стартувала ІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Машини, обладнання і матеріали для нарощування вітчизняного видобутку нафти і газу – 2018», яка об’єднала своєю проблематикою відомих вітчизняних та іноземних науковців.

Масштабний науковий форум відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної ради,  Національної академії наук України, ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та за організації Інституту інженерної механіки ІФНТУНГ. Відкриваючи конференцію, директор ІІМ Романишин Л. І. підкреслив важливість заходу у контексті енергетичної безпеки нашої держави. Адже відомо, що колектив університету з 2015 року  працює над втіленням амбітної наукової програми «Науково-організаційні засади нарощування видобутку вітчизняних нафти й газу та диверсифікація постачання енергетичних ресурсів для підвищення енергетичної безпеки України», представленої на засіданні Комітету ВР України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Про це та науково-технічну діяльність ІФНТУНГ розповів у своїй презентації проректор з наукової роботи Чудик І. І.

З вітальним словом до учасників звернулась Директор департаменту Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської обласної державної адміністрації Табанець Ж. П.

Тематика конференції охопила низку актуальних проблем - обладнання та матеріали для спорудження, експлуатації та ремонту свердловин, новітні технології, обладнання та матеріали для діагностування та ремонту трубопроводів і конструкцій, енергозберігаючі технології розроблення, транспортування та переробки корисних копалин,: інтегровані технології та програмне забезпечення нафтогазового машинобудування, нафтогазову освіту.

Досвідом та напрацюваннями приїхали поділитись й іноземні колеги з Гірничо-металургійної академії ім. С. Сташіца (Польща), Науково-дослідного інституту нафти і газу (Польща),   Університету нафти і газу м. Плоєшті (Румунія),  Азербайджанської державної академії (Азербайджан), Технічного університету Клуж – Напока (Румунія), Технічного університету м. Кошіце (Словаччина), Університету Мішкольца (Угорщина), Гомельського державного технічного університету ім. П. О. Сухого (Білорусь) й ін. Широко були представлені вітчизняні ЗВО (Полтава, Суми, Харків, Одеса, Івано-Франківськ) та підприємства нафтогазової галузі.

В рамках конференції очікується Круглий стіл, присвячений проблемам створення та забезпечення підприємств нафтогазової галузі новітнім обладнанням. 26 квітня буде також представлена Виставка науково-технічних розробок університету та продукції підприємств.

Після Пленарного засідання науковці, викладачі, представники адміністрації, директори інститутів  університету мали змогу поспілкуватись в кулуарах та із ЗМІ.

26 квітня Конференція продовжила роботу у секціях. Були представлені та обговорені доповіді з вузькоспеціалізованих питань у галузі машинного обладнання, матеріалів і технологій для нарощування видобутку нафти і газу.  

 

 

Українська