ІФНТУНГ успішно реалізовує програму підготовки висококваліфікованих енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності та ОСББ

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу протягом місяця (з листопада по грудень) проходили курси із професійної підготовки другої групи фахівців із сертифікації енергетичної ефективності й обстеження інженерних систем будівель і споруд. Навчання організовано в рамках реалізації проєкту «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ (S21) в Україні», який впроваджується відповідно до угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ (Gmbll).

Важливим є те, що ІФНТУНГ входить до тієї невеликої кількості університетів, які є учасниками програми «Заклади вищої освіти – платформа для підготовки висококваліфікованих енергоаудиторів» та мають досвід підготовки фахівців з обстеження інженерних систем та проведення аудиту енергетичної ефективності будівель. Нашим університетом уже було підготовлено більше 50 енергоаудиторів.

Так, атестаційна комісія ІФНТУНГ, за результатами проходження кваліфікаційного іспиту 18 грудня 2019, року прийняла рішення про видачу енергоаудиторам, які успішно здали іспит, кваліфікаційних атестатів на право проведення сертифікації енергетичної ефективності й обстеження інженерних систем будівель

Привітали уже професійних енергоаудиторів проректор з науково-педагогічної роботи, голова атестаційної комісії Максим Карпаш та викладач-тренер Андрій Яворський, які наголосили, що саме від компетентної та фахової роботи енергоаудитора залежить успішність впровадження реформи енергоефективності в Україні.

Довідково. Навчання та атестація фахівців здійснюється при Центрі сталого розвитку на базі кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностикиНавчальна програма, за якою здійснюється підготовка енергоаудиторів, повністю відповідає вимогам Фонду енергоефективності.

Звертаємо увагу, що з 16.12.2019 р. оголошено новий набір на навчання! Детальніше

 

Українська