ІФНТУНГ підтримує заяву керівника МЗС України Павла Клімкіна

Висловлюючи солідарність у зв'язку з останніми подіями між Росією та Великою Британією, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про можливість прийняти в Україні працівників дипломатичної місії Великої Британії та Британської Ради, висланих внаслідок недружніх дій зі сторони РФ.

Зважаючи на цю ситуацію, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу не може залишатись осторонь. Підтримуючи вищезгадану заяву керівника МЗС України, враховуючи позитивний та взаємовигідний досвід співпраці з британськими університетами та компаніями, власну потребу в додатковій підготовці наших студентів та науково-педагогічних працівників з англійської мови, потенціал розвитку українсько-британських культурних зв’язків, ІФНТУНГ висловлює готовність прийняти на своїй базі та сприяти у розгортанні в Івано-Франківську представництва Британської Ради в Україні.

Зазначимо, що розвиток та підтримка міжнародного співробітництва є пріоритетним напрямом діяльності університету. Одним із основних завдань ІФНТУНГ є інтеграція до європейського та світового науково-освітнього простору шляхом співробітництва із зарубіжними університетами, організаціями, асоціаціями, фондами тощо. Щороку університет укладає нові та продовжує угоди з провідними іноземними установами, що працюють у галузі науки і техніки, які стосуються виконання спільних науково-дослідних робіт та співпраці в галузі підготовки студентів та аспірантів. На сьогодні університет виконує понад 40 угод з 20 країнами світу.

Контактною особою з цього питання від ІФНТУНГ призначено проректора з міжнародної співпраці професора Максима Карпаша (тел.+380342547430, mkarpash@nung.edu.ua).

 

Українська