ІФНТУНГ долучився до дискусії щодо міжнародної мобільності студентів і викладачів

8-9 червня 2018 року в Києві відбулась Конференція «Reforming European Higher Education - From Policy to Practice» («Реформа Європейської Вищої Освіти - від політики до практики») та мережева зустріч щодо співпраці з ЗВО Німеччини та іншими країнами ЄС. Захід організовано за дорученням Федерального міністерства освіти та науки Німеччини німецькою організацією з обміну студентами ( DAAD) у співпраці з Національним офісом в Україні Еразмус+ (Проект ЄС) та за підтримки Міністерства освіти і науки України та посольства ФРН.

Конференція стала справжньою платформою для дискусії щодо  міжнародної мобільності студентів і викладачів. Серед доповідачів форуму був заступник МОН України Юрій Рашкевич,  який ознайомив присутніх з Паризьким комюніке. Він зробив акцент на основні виклики, які стоять перед  Європейським простором вищої освіти. Інформативною виявилась також презентація  Національного офісу Еразмус+ в Україні.

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу представляв на конференції доц. Артур Воронич – директор Центру міжнародного співробітництва та керівник НКП «Безпечна,чиста та ефективна енергетика». Він взяв участь у низці зустрічей з представниками німецьких, литовських, латвійських, білоруських, турецьких ЗВО, присвячених  налагодженню контактів та майбутній співпраці з ІФНТУНГ. Наш представник покладає великі сподівання на те, що конференція виявиться не лише пізнавальною, але й результативною.

Українська