ІФНТУНГ активно розвиває проект «Creative Spark»

В рамках проекту «Creative Spark» представники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу –  директор Центру міжнародного співробітництва ІФНТУНГ, доц. кафедри комп’ютерних систем та мереж Артур Воронич й доц. кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики Віталій Цих, взяли участь в конференції, що відбулась  2-4 вересня 2019 р. у м. Оксфорді (Великобританія). У конференції взяли участь представники Британської ради та семи країн-учасниць проекту «Creative Spark».

Основними елементами проекту «Сreative spark» є озвиток партнерських відносин між університетами та інституціями сектору креативних індустрій у Великій Британії та країнах-учасницях Creative Spark з метою підтримки підприємницької освіти та створення центрів підтримки підприємництва; проведення тренінгів та семінарів з розвитку підприємницьких навичок у студентів та креативних підприємців, починаючи від пітчингу ідей та започаткування бізнесу, до захисту інтелектуальної власності та запровадження кредитних ліній; запуск digital-програм для вивчення англійської мови, включаючи навчальні платформи та масові відкриті онлайн-курси (MOOCs) англійської мови для підприємництва.

На конференції підбили підсумки та обговорили основні результати першого року функціонування проекту. Було також оголошено переможців конкурсу пітчингу ідей «The Big Idea Challenge». У трьох номінаціях виграли команди з України: гранд-чемпіоном конкурсу став технологічний стартап PiPillow (автори – О. Шиманко, А. Жиденко та С. Дмитренок); український соціальний проект з переробки текстилю Тамари Устенко виграв за підсумками міжнародного он-лайн голосування. Варто зазначити, що в конкурсі взяли участь тисячі молодих підприємців з семи країн: було подано 400 бізнес-ідей у трьох категоріях: цифрові технології, соціальний вплив і креативність. За найкращі ідеї проголосувало он-лайн 40000 осіб.

Серед важливих тем конференції – обговорення діяльності проекту на наступний рік. Заплановано чимало заходів, новий конкурсу відео пітчингу бізнес ідей.

Робота конференції проходила в будівлях Оксфордського університету, зокрема у Водгем-коледжі (Wadham College), та в найстарішій концертній залі Великобританії (Holywell Music Room).

Цікаво. Оксфордський університет  — найстаріший англомовний університет у світі, а також перший університет у Великобританії. Університет складається з факультетів,  39 коледжів, а також з семи закритих навчальних закладів.

  

Українська