Іноземні студенти ІФНТУНГ завітали до школярів

Мрії побачити якомога більше різних країн – безперечно, здійсненні. От тільки реалізувати їх завжди легше тим, хто добре знає іноземні мови. Над цим серйозно замислились юні учасники Тижня іноземних мов, що проводився в Івано-Франківській ЗОШ № 25. Адже до них, майбутніх мандрівників, завітав… цілий світ.

А як інакше скажеш про студентський десант підготовчого відділення іноземних громадян Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу? Саме воно влаштувало для школярів яскраву й пізнавальну зустріч: іноземні студенти, які приїхали з різних куточків планети (Перу, Індія, Нігерія, Мальдіви, Лівія, Йорданія та ін.) й нині навчаються в ІФНТУНГ, натхненно розповідали про свої країни, читали вірші й співали пісні не лише рідними мовами, але й українською, яку зараз успішно опановують. Звісно, вони ще потребують підтримки наставників, тож поруч – завідувач підготовчого відділення для іноземних громадян Центру міжнародної освіти ІФНТУНГ  Заячківська А.В., викладачі української мови Думич О.І., Богомоленко Н.П., Тусик О.Т.

Жоден підручник не замінить школярам живого спілкування й не розповість про далекі краї так, як їхні мешканці. А доторкнутися до іншої культури можна, передусім, через її мову. Іспанська, англійська, французька, хінді, гуджраті, гауза, дівегі, арабська розквітли на цьому святі духмяним цвітом далеких країв. А їхні барви відбились у національному вбранні іноземних гостей. Захоплені слухачі й після виступів не спішили прощатися – знайомилися зі студентами особисто, розпитували про держави, які вони представляли, про їхнє життя в Україні й про навчання в ІФНТУНГ, який, можливо, одного дня стане і їхньою альма-матер.

    

Українська