Іноземних студентів відзначили за активну участь в культурному житті Прикарпаття

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу уже віддавна вважається основним осередком навчання іноземних студентів на Прикарпатті. В університеті навчаються понад пів тисячі студентів з-понад 40 країн Європи, Азії й Африки. Адміністрація, викладачі та працівники університету намагаються приділяти значну увагу всебічному розвитку іноземних студентів. Для них в університеті створені необхідні умови для ефективного навчання, дозвілля, творчості; гарантуються всі права та свободи.

Іноземні студенти завжди беруть активну участь у художній самодіяльності, активно долучаються до науково-дослідницької та культурної роботи не тільки університету, але й міста чи області. Один із таких заходів – це «Ярмарок у Делятині», в рамках якого працювала локація з їжею різних культур, яку організували учасники проєкту «Зміцнюємо громади, об’єднуючи Україну», що реалізовується «Молодою Просвітою» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). На ярмарку свої страви презентували студенти ІФНУТНГ з Єгипту, Еквадору й Індії. Мешканці міста змогли спробувати різні екзотичні страви. Наприклад, індійський бір’яні – страва з рису зі спеціями, м’яса та овочів. Або єгипетська молохія – суп на основі листя джуту.

За участь в ярмарку керівництво «Молодої Просвіти» вирішило відзначити грамотами найактивніших студентів: Парра Андраде Ісаак Естебан, Салінас Ніакато Джонатан Енріке (Еквадор), Ахмад Арман (Індія), Абдельрехім Аднан Алі Абдалла (Єгипет).

За сприяння у всебічному розвитку іноземних студентів грамотами також були нагороджені: проректор з науково-педагогічної роботи Максим Карпаш та заступник директора Центру міжнародної освіти Ірина Литвин.

Українська