Інженерно-екологічний інститут долучився до Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!-2016»

23 квітня 2016 р. у рамках щорічної Всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!» другий рік поспіль відбулась студентська толока. Девіз цьогорічної акції «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!»

Ініціаторами проведення акції на березі р. Бистриці Солотвинської зі сторони Набережної ім. В. Стефаника виступили дирекція інженерно-екологічного інституту ІФНТУНГ в особі директора Мирослава Мазура,  заступника директора Івана Стеліги та студенти інженерно-екологічного інституту.

Цього року кількість учасників акції збільшилася завдяки тому, що до участі в акції долучились студенти Інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі та Інституту інформаційних технологій ІФНТУНГ. Завдяки спільним зусиллям було зібрано більше 50 мішків сміття, приведено у належний стан територію, зроблено ґрунтовний вклад у своє майбутнє. Небайдужі учасники акції своїм прикладом довели, що бути екологічно свідомим – на сьогоднішній день модно та корисно! На жаль, все сміття зібрати не вдалось. Роботи ще непочатий край… Проте, робота ведеться і це найголовніше.

Всі, хто прийшов на толоку, були забезпечені робочими рукавицями, мішками для сміття. Це все з’явилося завдяки старанням громадської організації «Let’s do it, Ukraine!» та адміністрації ІФНТУНГ в особі Василів А. Я. Акцію «Зробимо Україну чистою!-2016» проводить молодіжний рух «Let’s Do It, Ukraine!». Це частина міжнародного проекту «Let’s DoIt, World!», який об’єднав вже 112 країн для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Це щорічна одноденна Всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку. Акція в Україні кожного року об’єднує біля чверті мільйона українців і волонтерів, які в один день і в один час виходять разом на прибирання.

Цією важливою акцією молодь прагнула привернути увагу усіх франківчан та гостей міста до необхідності дбайливого ставлення до навколишнього середовища. Метою заходу є формування екологічної культури, правильного поводження з відходами, прибирання та благоустрій засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку. Якщо студент своїми руками прибере територію, то він буде по-іншому відноситися до свого міста.

 Інформація оновлюється

Українська